Kan kaybını durdurmak isteyen Fortnite, Google Play mağazasına geliyor - Haberler - indir.com

Kan kaybını durdurmak isteyen Fortnite, Google Play mağazasına geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-10 12:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasında girdiği günden itibaren büyük ilgi gören ve oyuncuların kalbini fethetmeyi başaran Fortnite, son zamanlarda ciddi oranda düşüş yaşıyor. Toparlanma konusunda çeşitli sorunlar yaşayan Fortnite, çareyi Google'da buldu. İki şirket arasında ödeme kanalları konusunda bir mutabıka varılırsa söz konusu oyun Google Play mağazasında yer alacak. Oyun dünyasının kısa süre içerisinde büyük paralar kazandırmayı başaran yapımları arasında yer alan Fortnite, bildiğiniz üzere oyun pazarında yer aldığı günden beri ısrarla Google Play mağazasından uzak durmayı seçiyordu. Konu ile ilgili yapılan birçok güvenlik uyarılarına ve ortaya çıkan haberlere göre şirket bundan vazgeçemedi. 

Epic Games, Fortnite için çare arıyor

Oyun pazarının önemli isimlerinden Epic Games, oyunu mobil platform için yayınladığında Google şirketinin oyun için alışverişler hakkında kesinti yaptığı yüzde 30'luk payı yüksek bularak kendi başlatıcısı üzerinden oyunu indirmeye sundu. Oyuncular Fortnite oyununu Epic Games'in kendi başlatıcıları üzerinden indirerek oyunda yer alabiliyorlardı. Google'un ciddi oranda fark istemesi sebebiyle Fortnite hiç bir zaman Google Play mağazası üzerinden sunulmadı hep Epic Games'in sunduğu aracı kaynaklar üzerinden indirilmek zorunda kalındı. 

Fortnite v10.20 içerik güncellemesiyle gelen yeniliklerFortnite v10.20 içerik güncellemesiyle gelen yenilikler

Bu sebeple oyun hakkında rüzgarın yönü artık biraz daha değişmiş gibi gözüküyor. Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre Epic Games kendi oyununda ödeme kanallarının kullanılması konusunda Google'dan bir istisna isteyecek. Normal şartlarda Gogole Play kurallarına göre ödeme kanallarının Google üzerinden sağlanması gerekiyor ve bu konu hakkında maalesef bir istisna söz konusu değildir. Fakat öyle ki Epic Games bu konu hakkında oldukça ısrarcı. Şirket elde ettiği bu başarı sayesinde popülaritesini kullanarak Google'u sıkıştırmaya devam edecek. Yapılacak olan herhangi bir istisnanın Google'ın diğer ortaklarını rahatsız edip etmeyeceği ise kafa karıştıran bir durumdur. Bu konu hakkında gelecek günlerde iki şirket arasında yaşanan olaylar hakkında çok daha detaylı bilgi edinmek mümkün gibi gözüküyor. n

 


İlgili uygulamalar
Fortnite oyununda Batman etkinliğiFortnite oyununda Batman etkinliği
Fortnite'ı baştan sona değiştiren Chapter 2 özellikleriFortnite'ı baştan sona değiştiren Chapter 2 özellikleri
Fortnite oyununda Rise of Skywalker heyecanıFortnite oyununda Rise of Skywalker heyecanı

PAYLAŞ