Kamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacak - Haberler - indir.com

Kamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp ve Twitter'ın sahibi olduğu Telegram gibi yabancı şirketlere ait mesajlaşma uygulamaları, kamu çalışanları tarafından kurumsal görevler için kullanılamayacak. Sosyal medya düzenlemesinin bu sabah saatlerinde TBMM'de kabul edilerek yasal hale gelmesinin ardından, kamu çalışanlarına yönelik bir düzenleme de yürürlüğe girdi. Kamu kurumlarında görevini icra eden kişiler, bu görevleri yerine getirirken, artık yabancı şirketler tarafından geliştirilmiş olan WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanamayacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin açıklamalarına göre bu düzenleme, "kamu kurumlarının bilgi sistemlerinde karşılaşılan güvenlik risklerinin azaltılması" amacıyla uygulamaya koyuldu. Kamu çalışanlarına yönelik yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi uyarında yabancı şirketlere ait haberleşme uygulamaları yerine yerli uygulamalar kullanılacak.

Whatsapp ve Telegram'dan ortak güvenlik açığı keşfedildiWhatsapp ve Telegram'dan ortak güvenlik açığı keşfedildi

Özel hayatlarında yabancı uygulamaları kullanabilecekler

Milliyet'ten Kıvanç El'in aktarmış olduğu habere göre güvenlik faktörünün dışında kalan bir diğer etken ise kullanıcıları yerli uygulamalara teşvik edilmesi oldu. Milli güvenliği etkileyecek kritik düzeydeki bilgi akışının yabancı şirketlere ait uygulamalarla iletilmesi hedefleniyor. Daha önce kamu kurumlarında çalışanların haberleşmeleri amacıyla geliştirilen PttMessenger, düzenlemeyle birlikte yeniden gündeme gelebilir. Diğer yerli uygulamalar da bu süreçte daha fazla ilgi göreceğe benziyor.



PAYLAŞ