Kadınlar İçin Yerli Dijital Asistan Pepapp Artık iOS'ta - Haberler - indir.com

Kadınlar İçin Yerli Dijital Asistan Pepapp Artık iOS'ta

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-25 09:56:00
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin her geçen gün daha da ilerlemesinin ardından günlük işlerimizi de akıllı cihazlar aracılığıyla yapmaya başladık. Kadınlar adet döngülerini takip edebilmek içi n önceleri not defterleri kullanırlarken, şimdilerde ise akıllı telefonlarına not alır oldular. Teknoloji firmaları da kişisel ihtiyaçlara yönelik hizmet vermeye başladığı andan itibaren kadınların adet döngülerini takip edebilecekleri uygulamalar geliştirdiler. Dünya devi olan Apple'da kadınların menstrual dönemleri için dijital asistan yaptı. Siz de bu hizmet hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, yazımızı okumanız yeterli olacaktır.

Apple'dan kadınları ilgilendiren Dijital Asistan Pepapp

Apple zirvede k almaya yaptığı çalışmalarla devam edeceğe benzemektedir. Kadınların adet döngülerini takip edebileceği dijital asistan olan Pepapp uygulaması artık İOS cihazlarındaki yerini aldı. Uygulamanın yayınlandığı tarihten itibaren App Store üzerinden indirilebilen uygulama en çok indirilen ücretsiz uygulamalar arasında ilk 10'a girebilmeyi başardı. Kadınların adet döngülerini takip edebileceği pek çok uygulama piyasada var olsa da Apple yine kalitesini konuşturarak en çok tercih edilenler arasında yer almayı başardı. Pepapp uygulaması İngilizce ve Türkçe olarak hizmet vererek, sizin adet döngünüzü günbegün takip ediyor. Sizinle proaktif iletişime giren Pepapp aynı zamanda kullanıcıların hamile kalabileceği dönemleri, regl tarihine kaç gün kaldığını, cinsel ilişki takibi ve semptomlar gibi bilgileri sizinle paylaşıyor. Regl takviminden cinsel ilişki dönemlerine kadar tüm veri kaydını yapan pepapp olası sağlık sorunlarının teşhis ve tanı için de yardımcı olabilme potansiyeline sahiptir.

Pepapp indirilme sayısı

Kadınların asistanı olan papapp yayınlandığı ilk andan itibaren indirilme rekoru kırdı.  Yayınlandığı ilk iki günde 13 bin indirilerek rekor kıran uygulamanın şimdilerde 130 bin aktif kullanıcısı bulunmaktadır.  Medya Şef'in verdiği bilgilere göre 300 bin indirilme sayısınız geçen uygulamanın ilerleyen günlerde daha fazla kesime ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Pepapp'ın Aldığı yatırımlar

Android üzerinde 2015 yılında yayınlanan pepapp, Apple'dan sonra iki tur yatırım almayı başardı. İlk tur yatırımını Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali Osman Koyuncuoğlu'ndan alan pepapp'a ilk turda 100 bin dolar yatırım yapıldı. İkinci tur yatırım ise Hollandalı Kuluçka merkezi İdeaField yaptı.

 





PAYLAŞ