Kablosuz kulaklık seçerken nelere dikkat edilmelidir? - Haberler - indir.com

Kablosuz kulaklık seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 11:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Günlük yaşantımızda kulaklıkların çok büyük bir yeri var. Örneğin bir işle meşgulken telefonla konuşmalar yapmamızı sağlıyor. Ayrıca müzik dinlememize de olanak sağlıyor. Kulaklıkları genel olarak toplu taşımada, yolda yürürken, spor yaparken ve görüşmeler yaparken kullanıyoruz. Fakat bu kulaklıkların kablosuz modelleri de bulunuyor. Bu modeller sayesinde kablo derdinden kurtulmamız mümkün oluyor. Çünkü kablolu kulaklıklar ile kulaklığın takıldığı cihaz arasındaki mesafe kısıtlıydı. Ayrıca kablo çanta ve giysilerimize dolaşabiliyor, cihazlara takılıysa ve unutursak kopmalara sebep olabiliyordu. Peki kablosuz kulaklıklar seçilirken nelere dikkat edilmelidir?

Kablosuz kulaklık seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Spor yaparken, görüşme yaparken ve müzik dinlerken kullandığımız kablosuz kulaklıklardan en popülerleri Apple AirPods ve Samsung Gear IconX gibi modeller. Kendisinin küçük olduğunu fakat hayatımızda büyük bir yardımı olduğunu biliyoruz. Yüksek kaliteli görüşme özellikleri, şarj destekli kutuları ile birlikte uzun kullanım süresi sunan bu kablosuz kulaklık günlük yaşantımızın birçok noktasında bizlerle beraber oluyor. Fakat bu kulaklıkları seçerken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor.

Samsung'tan devrim yaratacak yeni kulaklıklarSamsung'tan devrim yaratacak yeni kulaklıklar

Eğer spor yapıyorsanız, üzerinde yer alan sensörlere bakmanız gerekir. Spor yaparken kalp atışınızı ve nabzınızı ölçen sensörleri bulunuyorsa bu sizin için çok daha iyidir. Ayrıca koşu yaparken durumunuzu stabil tutmak için de oldukça faydalıdır. Tasarımları sayesinde kulakları sarıyor ve asla düşmüyor. Bu da koşu yaparken en sevdiğiniz şarkıları kesintisiz bir şekilde dinlemenize olanak sağlıyor. Bu tür kulaklıklar içerisinde, adım sayar, kalori ve mesafe ölçümü, nabız takibi gibi yetenekleri bulunuyor. Bu sayede sporu kayıt altına alabiliyor. 

Eğer spor için değilde müzik için kullanacaksanız, bass olmazsa olmazdır. Dünyaca ünlü markalar, yüksek ses ve müzik deneyimi için hem tasarımı hem de özellikleri konusunda şov yapan kulaklıklar üretiyor. Beats, Plantronics, Bose, Sennheiser ve JBL gibi markalar birbirinden farklı kulaklıkları piyasaya sürerek müzik tutkunlarının beğenisini kazanmaya çalışıyor. Bu kulaklık türlerinin genel özellikleri, üstün bass özellikleri ve yüksek ses kalitesi sayesinde çok daha iyi müzik dinlenmesine olanak sağlıyor. 

Son dönemlerde şirketler özellikle oyun kulaklıkları konusunda büyük bir rekabet içerisinde. Çünkü oyun sektörünün hızla büyümesinden dolayı şirketler bu konuda oyunculara çok daha iyi oyun oynayabilmeleri ve daha fazla zevk almaları için özel kulaklıklar ve mikrofonlar üretiyor. Özellikle savaş oyunlarında sesleri çok daha iyi duyabilmek için 7.1 teknolojisine sahip kulaklıklar bu döneme damga vuruyor. Eğer sizde kablosuz kulaklık alacaksanız bu kriterlere dikkat etmeniz gerekir.

 




Kulaklık alırken dikkat etmemiz gerekenlerKulaklık alırken dikkat etmemiz gerekenler
Asus'un Yeni Delta Core Serisi Oyuncu Kulaklıkları DuyurulduAsus'un Yeni Delta Core Serisi Oyuncu Kulaklıkları Duyuruldu
Yeni Surface Kulaklık Modeli TanıtıldıYeni Surface Kulaklık Modeli Tanıtıldı

PAYLAŞ