Kablosuz kulaklık pazarının 2019 karnesi - Haberler - indir.com

Kablosuz kulaklık pazarının 2019 karnesi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 07:49:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Kablosuz özelliğine sahip olan kulaklıklar 2019 yılında adeta patlama yapan ürünler arasında yer alır. Peki geçtiğimiz yıl içerisinde en büyük kablosuz kulaklık kim oldu. Bu sorunun cevabı ise Strategy Analytics tarafından verildi. Akıllı cep telefonlarının tasarımlarında artık yer almayan 3.5 mm kulaklık girişleri nedeniyle kullanıcılar da doğal olarak kablosuz kulaklıklara yöneldi. Bu sayede 2019 yılında kulaklık pazarı adeta patlama yaptı. Kablosuz kulaklık pazarının bu denli büyümesinin arkasındaki önemli isimlerden biri de tahmin edeceğiniz üzere Apple oldu. iPhone akıllı cihazlardan kulaklık girişini çıkaran Apple, yeni bir dönem başlatarak bu alanda ilk zamanlarda büyük tepkiler çekti. Fakat buna rağmen AirPods ve sunduğu performans ile beraber kullanıcıların beğenisini kazanan şirket, Strategy Analytics verilerinden elde edilen bilgilere göre 2019 yılında kablosuz kulaklık pazarını domine etti. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, sevk edilen tam 58,7 milyon AirPods ile pazarın adeta 54,4'ünü ele geçiren şirketin ardından listenin ikinci sırasında 9,1 milyon kulaklık sevkiyatı ile Xiaomi yer alırken listenin üçüncü sırasında ise 7,4 milyon sevkiyat ile Samsung yer alıyor. Bu üç şirkette hem de akıllı cep telefonu konusunda başarı elde eden isimler arasındalar. Bunun yanı sıra aynı zamanda kablosuz kulaklığın en büyük isimlerinden diğerleri ise JBL, Huawei, Apple‘ın sahibi olduğu Beats, Jabra ve Bose gibi firmalar oldu. 

Apple, son olarak AirPods Pro kablosuz kulaklığı tanıtmıştı

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, kablosuz kulaklık olarak en son AirPods Pro kablosuz kulaklık modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Kulak içi şeklinde hazırlanan söz konusu Apple kulaklığı, gürültülü ortamlarda gürültüyü engelleyecek özelliğe sahip olup aynı zamanda hareket halindeyken de kullanıcılara kolaylık sağlamayı başarıyor. Kablosuz kulaklıkların bu denli artmasının esas sebeplerinden biri akıllı cihazlarda 3,5 mm giriş özelliğinin kaldırılması olsa da aynı zamanda bu kulaklıklar hareket halindeyken kullanıcıların işini kolaylaştıran ürünlerdir. AirPods Pro adlı ürünler yerleşik mikrofon özelliği ile beraber dışarıdaki sesleri algılar ve eşit derecede anti gürültü üreterek dış seslerin sizi rahatsız etmesini engelliyor. 

Gürültüyü engellemenin yanı sıra aynı zamanda etrafınızda olup bitenleri kulak vermeniz için şeffaf bir moda da sahip olan kablosuz kulaklığın temelinde gelişmiş olan Apple H1 çipi yer alıyor. Bu da cihazları olduğundan daha fonksiyonel hale getiriyor. Bu sayede ise Apple akıllı cihazlarla oldukça hızlı bir şekilde bağlantı kuran AirPods Pro, suya ve tere de dayanıklı olup spor esnasında rahatlıkla kullanılabilir. Söz konusu cihazlar telefon görüşmeleri için de son derece uygun olup milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Aktif gürültü engelleme özelliği ile beraber 4,5 saate kadar, gürültü engelleme özelliği kapatıldığı taktirde ise 5 saate kadar 5 saat kadar pil ömrü sunan bu akıllı ürünler, kablosuz şarj yetenekli olmak özelliği ile tam 24 saat boyunca görev yapabiliyor. Kablosuz kulaklık kullanımınızı geliştirmek için sizde bu ürünler arasından tercih yapabilirsiniz. 

 





PAYLAŞ