Kablosuz internet ağında büyük risk! - Haberler - indir.com

Kablosuz internet ağında büyük risk!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 13:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Hayatımız 2004 yılında giren kablosuz ağlardaki WPA2 şifreleme protokolünde yeni bir açık daha keşfedildi. İşte detaylar.

Kablosuz ağlarda güvenliğin sağlanması adına yeni bir şifreleme protokolü olarak kullanılmaya başlanan WPA2, kullanıma sunulduğu günden bu yana açıklarla gündemden düşmüyor. Güvenlik açıklarının biri kapanırken bir diğeri açılması nedeniyle sanıldığı kadar güvenli bir sistem olmadığı görülen WPA2 için yeni açık WPA3 test aşamasında ortaya çıktı.

En iyi modem önerileri

Hashcat’te duyuruldu

Konuyla ilgili detaylar ilk olarak güvenlik forumu olarak bilinen Hashcat’te paylaşıldı. Jens Steube tarafından yapınla paylaşımlarda açık ile ilgili detaylara değinilirken WPA3’e yönelik yapılan bir saldırı sırasında WPA2 için açığın ortaya çıkmış olması da oldukça dikkat çekti.

Tehlike büyük: Ağa sızılabilir!

Steube tarafından yapılan açıklamalarda mevcut açık nedeniyle ağa sızmanın mümkün olduğu belirtilirken saldırganlar bu sayede önceki şifrelere kadar tüm detayları öğrenebilir duruma geliyor. Haberleşmeyi dinleyebilecek olan saldırganlar aynı zamanda kişilerin ağdaki korumasız verilerini de ele geçirebilecek.

Kablosuz ağlarda 2004 yılından bu yana yaygın olarak kullanılan güvenlik standardı olan WPA2’ye saldırmanın yeni bir yolunu keşfeden araştırmacının bulgularına göre WPA2 standardındaki bir Wi-Fi ağı tekniğe göre ele geçirilirse, siber saldırganlar önceden paylaşılan giriş şifrelerini çalabilir, haberleşmeyi dinleyebilir ve ağa gönderilen korumasız verileri ele geçirebilir.

Hangi modemler etkilenecek?

Saldırı için şu anda tüm detaylar bilinmediği gibi hangi modellerin etkileneceği bilinmiyor. 802.11i/p/q/r ağları üzerinden yapılması beklenen saldırılar nedeniyle tüm modemlerin bu durumdan etkilenmesi de mümkün.





PAYLAŞ