Jelly Bean Kullanım Oranı Yüzde 60'a Ulaştı - Haberler - indir.com

Jelly Bean Kullanım Oranı Yüzde 60'a Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Android geliştiricileri sayfası üzerinden Android sürümlerinin kullanım değerlerine ait paylaşılan son değerlere göre Jelly Bean ve KitKat kullanım oranları son dönemde artış gösteren sürümler arasında yer alıyor.

Google'ın geliştiriciler sayfasında yayınladığı kullanım oranı tablosuna göre Android Jelly Bean sürümü yüzde 60.7 kullanım oranına ulaşarak bu pastadaki en büyük payı kapmayı başaran sürüm olmakla beraber Jelly Bean 4.1.x versiyonu da yüzde 35.5'lik oran ile en çok kullanılan versiyon oldu. Android'in 4.2.x sürümü yüzde 16.3, Android 4.3 ise yüzde 8.9 oranlarında kalarak büyük bir düşüş yaşamış oldu.

Jelly Bean Kullanım Oranı

Tabloda görebileceğiniz üzere Jelly Bean her ne kadar toplamda elde ettiği oranla başarılı görünüyor olsa da ucuza satılan Android modellerinden dolayı iki yıl önce çıkarılan 4.1 sürümlerinin hala revaçta olduğunu anlayabiliyoruz.

Tabloyu daha detaylı bir şekilde açıklayacak olursak, Ice Cream Sandwich Aralık ayı sonunda yüzde 16.9 olan pazar payının son verilere göre yüzde 16.1'e gerilediğini, bir başka Android sürümü olan Gingerbread'ın daha önceden yüzde 21.2 olan kullanım payı oranının ise yüzde 20' ye gerilediğini söyleyebiliriz. Ayrıca tabletler için geliştirilmiş olan HoneyComb sürümü yüzde 0.1'lik oranla son zamanlarını yaşarken, Froyo'nun kullanım oranının yüzde 1.3 seviyesinde kaldığını görebiliyoruz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ