Jeff Bezos'un çalışanlarına iyi davranmadığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Jeff Bezos'un çalışanlarına iyi davranmadığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bezos'un şirketinde olan biteni aktaran Niekerk, çalışanların tembel olarak görüldüğünü belirtti. 

Washington merkezli, e-ticaret ve bulut bilişim şirketi Amazon'un eski başkan yardımcısı David Niekerk, itiraf değerinde olan açıklamalarda bulundu. Niekerk, Bezos'un "insanların doğaları gereği tembel olduğunu" düşündüğünü aktardı.

Google, arka plan uygulamaları için harekete geçti      Google, arka plan uygulamaları için harekete geçti      

"Makineler gibi davranılıyor"

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon'un kurucusunu göstererek Niekerk "Söylediği şey, insan olarak doğamızın, istediğimizi veya ihtiyacımız olanı elde etmek için mümkün olduğunca az enerji harcamak olduğudur." ifadesini kullandığını aktardı. Şirketin eski yetkilisi olarak görev yapan Niekerk, bu inancın tüm işletmeye yerleştiğini belirtti. Personele karşı gösterilen tepkinin, birçok çalışanının Amazon'un onlara, "insanlardan çok makineler gibi davrandığını" düşünmesine neden olduğunun altını çizdi.

"Bizler insanız"

New York Times tarafından aktarılanlara göre, Amazon'da depo çalışanlarının ürünleri ne kadar hızlı bir şekilde paketlediklerinden ne kadar durakladıklarına kadar vardiyaların her dakikasına kadar takip ediliyor. Çalışanlara yönelik olarak takip sistemi kapsamında, bilgisayarların verimsiz durumlarda çalışanı suçlu olarak gördükleri belirtildi. Bir Amazon çalışanının, "Bizler insanız, günlük/haftalık hedeflere ve oranlarına ulaşmak için kullanılan araçlar değiliz." ifadesine yer verildi.

İlk 3 yıl zam yapılmıyor

Kısa vadeli olarak istihdam modeli uygulanarak, çalışanlara ilerleme adına fırsat verilmediği bilgisi aktarıldı. Amazon bünyesinde yer alan çalışanların ilk 3 yıl maaş zammı alamadıklarını, bu süreden sonra da ücret artışı ile ilgili olarak garanti verilmediği dile getirildi. Niekerk'in tanımladığı bu uygulamaların şirketin en tartışmalı yöntemleri arasında yer aldığını gösteriyor. Çalışanları tek bir gün için verimlilik sebebiyle işten çıkarmak ve onları sınırlı mola süresi ve yüksek verimlilik hedefleriyle sürekli olarak görevde tutmak adına çeşitli seçeneklere başvurduğu dile getirildi. Amazon bünyesinde yaşanan bu sorunlar hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 

 


2021 yılının mobil oyun harcamaları açıklandı2021 yılının mobil oyun harcamaları açıklandı
Spotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyurulduSpotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyuruldu
İstanbul metrolarında internet kısıtlaması kalkıyor!İstanbul metrolarında internet kısıtlaması kalkıyor!

PAYLAŞ