Jeff Bezos uçuş için hazırlıklara başladı - Haberler - indir.com

Jeff Bezos uçuş için hazırlıklara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Blue Origin tarafından yapılan açıklamada, şirketin gerçekleştireceği uçuş için hazırlıklara başlandığı belirtildi.

Blue Origin, şirket tarihi için çok önemli bir uçuş için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket, Jeff Bezos, kardeşi Mark, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daeman ile uzayın sınırına uçacak ve yapılacak bu o iş, şirket tarihi için de bir ilk olacak. Mevcut uçuş için hazırlıklara başladığı belirtilirken aynı zamanda ilk uçuşta yer alacak şirket CEO’su da böylelikle ilk defa bir uzay yolculuğuna çıkarak farklı bir deneyim elde edecek.

Yeni uçuş için eğitim süreci başladı

Hazırlıklarda uçuş için kullanılacak aracın yanı sıra uçuş yapacak kişilerin de eğitimleri ve hazırlık süreçleri oldukça önemli. Bu nedenle 2 gün sürecek özel eğitime başlanmış durumda. Özel eğitimde yolcuların karşısına çıkabilecek özel durumlarda nasıl davranması, nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda kapsamlı eğitimler veriliyor. Açıklamalara göre şu anda Cornell, Bezos ve diğer uzay yolcuları Batı Teksas'ta eğitim için bir araya geldi. Fırlatma alanından çok uzak olmayan bir astronot köyünde kalarak eğitim sürecini geçirecek olan astronotlar sonrasında ise uzay yolculuğu yapacak. 

28 milyon dolarlık yolcu uçamayacak!

Uçuş öncesinde boş koltuk için yapılan özel ihale, 28 milyon dolar ile tamamlanmıştı. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada, yolcunun programının çakışması nedeniyle yolculuğa katılamayacağı ve bu yüzden ileriki uçuşlarda yolcunun bu hakkından yararlanacağı belirtildi. İsmi açıklanmayan kişi yerine ise 18 yaşında olan Oliver Daemen uzaya yolculuk yapacak. Bu kadar yüksek bir teklifin kim tarafından verildiği oldukça merak ediliyor ve uçuş ile birlikte bu kişinin öğrenebileceği düşünülüyordu. Ancak yapılan bu açıklama ile birlikte bu ismin yine belirli bir süre daha gizli kalacağı görülmüş oldu.

100 kilometre yüksekliğe çıkacaklar

New Shepard adlı uzay gemisi uçuşunun başlamasının ardından deniz seviyesinin 100 kilometre yüksekliğine ulaşacak. 3 dakika boyunca burada kalacak olan araç, daha sonrasında dönüşe geçecek ve yine sorunsuz bir şekilde çıkış yaptığı noktaya ulaşarak uçuşu tamamlayacak. Bu süre boyunca ise 3-4 dakika kadar serbest bir uçuş süresinin olması ve yerçekimi olmadan dünya manzarasının izlenmesi hedefleniyor. 





PAYLAŞ