Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız! - Haberler - indir.com

Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 15:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Son dönemlerde üretilen insansı robotlarla tüm dünyanın dikkatini çeken Japonya’da yeni geliştirilen robot 10 yaşındaki bir çocuğa çok benziyor. İşte robot teknolojisinde gelinen son nokta.

Japonya’da robotlar üzerine yaptığı çalışmalarla yakından takip edilen ünlü Profesör Hiroshi Ishiguro, 10 yaşında bir çocuğa benzeyen ve görünümü ile büyük bir gelişmenin yaşandığı robotuyla dünya gündeminde yer aldı.

Robot Sophia Türkiye'de!Robot Sophia Türkiye'de!

Gerçekçilik önem kazanıyor

Eski dönemlerde metal gövdeleri ile klasik robot imajına uyan robotlar insanlar için değişik gelmese de Japonya’daki robotlar, görünümleri ile hayranlık uyandırıyor. Daha önce Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia görünümü ile bu alanda değişim yaşanacağının ilk sinyallerini verirken Hiroshi Ishiguro’nun yeni çalışması bu konuda ilerlemeyi gözler önüne serdi.

Wakayama Üniversitesi'nin Akıllı Robot Laboratuarı’nda müdür olan ve yaptığı çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan Hiroshi Ishiguro, yeni robotu Ibuki’yi tanıttı. Bugüne kadar farklı modeller üzerine çalışarak yine gündeme gelmeye başaran Hiroshi Ishiguro’nun bu seferki çalışması çok daha başarılı bulundu. İnsansı robotlar genelde yetişkinlere benzer bir görünüm kazanmaya çalışırken Ibuki 10 yaşından bir çocuk ile benzer görünümde. Bu açıdan da oldukça farklı bir durumda.

Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek?

Hiroshi Ishiguro’nun yeni robotu Ibuki’nin teknik özellikleri neler?

Yapay zeka desteği bulunan Ibuki, mimikleriyle de dikkat çekiyor. Araştırma robotu olarak geliştirilen ve önümüzdeki dönemlerde farklı geliştirmelerle daha yetenekli hale gelmesi beklenen robot,  bilgisayar sistemi sayesinde yüzleri tarama özelliğine de sahip. Şu an için robotun yüz bölgesindeki çalışmalar tamamlanırken arka tarafı tamamen metalden oluşuyor. Önümüzdeki dönemlerde robotun arka kısmının da tamamlanması ve görünüm açısından tüm çalışmaların bitirilmesi bekleniyor.

İşte 10 yaşındaki çocukla benzerlik taşıyan Ibuki’nin tanıtımı;




Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!

PAYLAŞ