Japonya'da yolcular batan bir gemiden iPhone sayesinde kurtuldu - Haberler - indir.com

Japonya'da yolcular batan bir gemiden iPhone sayesinde kurtuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 15:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Japonya'da seyahat eden bir gemi seyahat esnasında tekneleri batan bir grup, suya dayanıklılığı özelliği sayesinde iPhone ile yardım çağırarak kurtulmayı başardılar. 

 

Daha önceden yayınladığımız bir haberde hep birlikte şahit olduk Apple Watch'ın insanları kurtardığına şahit olduk. Şimdi kahraman olma sırası ise iPhone'da. Olayın yaşandığı yer Japonya. Japonya'da gerçekleşen bir olayda Rachel Neal ve arkadaşları, Okinawa kıyılarında bir adayı ziyaret etmek amacı ile bir tekne kiralayarak denizde açılmaya başladılar. Bir anda tekne parçalanmaya başladı Neal ve arkadaşları bir anda ne yapacaklarını şaşırdılar. Çaresiz bir şekilde denize atlamak zorunda kaldılar.

“Olağanüstü hikaye - hepinizin iyi olmasına çok sevindik.” 

Yanında her daim bir acil durum çantası bulundurduğunu ifade eden Neal, The Today Show'a yaptığı bir konuşmada çantanın içerisinde bir iPhone olduğunu söyledi. Erkek arkadaşının telefonu su geçirdiği için çalışmayan Neal'ın iPhone'u, suya karşı dayanıklı olduğu için teknenin batmasına rağmen çalışmaya devam etti. Neal suya dayanaklı bu telefonu kullanarak Japon sahil güvenlik yetkilileri ile iletişim kurmayı başardı. Yaklaşık bir buçuk saat süren bir bekleyişin ardından Japonya sahil güvenlik görevlileri tarafından bulunarak kurtarılan Neal ve arkadaşları, o anlarını kameraya çekerek yaşadıkları zor anları anlatmak istediler. Olay sonrası Apple CEO'su Tim Cook tarafından sosyal medya hesabından bir tweet retweet ederken  “Olağanüstü hikaye - hepinizin iyi olmasına çok sevindik.” şeklinde konuştu. 

 





PAYLAŞ