Japonya'da Huawei'nin baz istasyonlarını kaldrıması demek, 100 milyar Yen demek - Haberler - indir.com

Japonya'da Huawei'nin baz istasyonlarını kaldrıması demek, 100 milyar Yen demek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 12:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda Huawei'nin Çin Devleti ile yakından bir ilişki sürmesi bazı ülkeleri rahatsız ediyor. Üstelik Huawei'nin casusluk yapacağı korkusu son günlerde Japonya'yıda sardı. Japonya'da batılı ülkeler gibi Huawei'nin casus olabileceğini düşünüyor. 

Japon medyasından son günlerde yer alan haberlere göre Softbank Group Tokyo Borsa'sının 19 Aralık listesinde yerini aldı. Softbank Genel Müdürü olan Miyazaki Miyazaki, firmayı etkileyen sorunların, şirket planları doğrultusunda olumsuz etkilediğini açıkladı. Softbank Genel Müdürü olan Miyazaki Miyazaki, yaptığı açıklamada Huawei'nin Baz İstasyonu'nu değiştirmesinin maliyetinin 100 milyar Yen olduğunun altını çizdi. 

Huawei P20 İçin Android Pie 9 YayınlandıHuawei P20 İçin Android Pie 9 Yayınlandı

Baz istasyonlar 4G iletişim için kullanılıyor

Medyada yayınlanan haberlere göre Japonya Hükümeti de tıpkı Amerika Birleşik Devletleri gibi Huawei üretim iletişim ekipmanlarını ülke genelinde kaldırmak istiyor. Softbank Genel Müdürü olan Miyazaki Miyazaki'ye göre ise ülke genelinde böyle bir kararın alınmasının ülkeye çok maliyetli olacağının altını çiziyor. Fakat bundan böyle firma Japonya Devleti'nin isteklerini yerine getirmek zorunda. Softbank Genel Müdürü olan Miyazaki Miyazaki'nin yaptığı bir başka değişi göre Huawei'nin baz istasyonlarını kaldırmanın sadece bir sene içerisinde bile on milyarlarca Yen değerinde maliyeti olacağını ifade ediyor. Hatta öyle ki Miyazaki'ye göre bu olay ilerlerse 100 milyar Yen'e kadar maliyetlerin çıkacağı bildiriliyor. Softbank başkan vekili Myagwa da, Huawei'nin baz istasyonlarının bu bölgedeki 4G iletişim amaçlı kullanıldığının ve aynı zamanda kaldırma kararının alınması ile bunların ikame edilmesi gerektiğini vurguluyor. 

 


Huawei Mate 10 Pro İçin Android Pie 9 YayınlandıHuawei Mate 10 Pro İçin Android Pie 9 Yayınlandı
Huawei'den 2018 Akıllı Telefon Pazarında Büyük BaşarıHuawei'den 2018 Akıllı Telefon Pazarında Büyük Başarı
Huawei P30 4 Kameraya Sahip OlacakHuawei P30 4 Kameraya Sahip Olacak

PAYLAŞ