Japonya siber saldıralara karşı Kuantum Şifreleme yöntemini kullanmaya başlayacak - Haberler - indir.com

Japonya siber saldıralara karşı Kuantum Şifreleme yöntemini kullanmaya başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-24 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Teknoloji ilerledikçe bilgileri korumaya almak için kullanılan güvenlik önlemleri de gelişiyor. Japon firmalardan oluşan bir konsorsiyum, ülkede hisse senedi ticaretinin güvenliğini artırmak için kuantum sistemlerini kullanacağını açıkladı.

Teknolojinin hızla ilerleyişi dijital ortamlarda şirketleri yeni güvenlik önlemleri almaya yöneltiyor. Bugüne dek akıllı telefonlar ve bilgisayarlarda kullanılan çeşitli güvenlik önlemleri iyice gelişmeye başladı. Kullanıcı alışkanlıkları değiştikçe güvenlik sistemleri de bu değişime ayak uyduruyor.

Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!

Bu gelişmelerin yanlarında getirdiği her şey ne yazık iyi yönde de gelişmiyor. Teknolojinin günümüzde ortaya çıkardığı en önemli sorunlardan biri siber güvenlik. Bir süredir bu konu üzerinde çalışan Japon firmalarının, hisse senedi ticaretini daha güvenli hale getirmek için yeni bir fikri var.

Toshiba, NEC Corp ve Nomura Holding bugün üzerinde çalışmaya başladıkları ortak bir sistemi duyuruldu. Bu çalışmadaki amaç, finans şirketlerinin siber saldırılardan korunabilmesi için teorik olarak kırılması imkansız olan kuantum şifreleme sistemi geliştirmek. 

Yapılan açıklamaya göre yeni geliştirilecek sistem birkaç sene içinde hisse senedi ticaretinde kullanılabilir hale gelecek. Bu sayede hisse alım satım işlemleri çok daha güvenli hale gelecek.

Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Lisesi Açıldı

Kuantum şifrelemede teknolojisi teknik olarak geleneksel şifrelerin yerine kuantum mekaniğinden faydalanan bir sistem. Bu sistemde teorik olarak üçüncü tarafların veriye ulaşması imkansız. Üçüncü taraflar verilere ulaşmaya çalıştığında bu temas mutlaka bir iz bırakıyor ve kuantum şifreleme sistemi üçüncü tarafların verilere erişimini engellemek için sonuçları farklılaştırıyor.

Güvenlik sistemi finans odaklı geliştiriliyor

Bitcoin'in tanıtıldığı ilk günden bu yana finans sektöründe kullanılan araçlar da gittikçe daha akıllı hale geliyor. Örneğin kripto paralar, pek çok alanda kullanılan blok zincirler olarak bu alanda başı çekiyor. Günümüzde akıllı kontratlar günden güne daha popüler hale geliyor. Gelecekte kağıt sisteminin tamamen ortadan kalkabileceği ihtimali göz önünde bulundurulduğunda geliştirilen bu sistemin siber güvenlik adına oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

 


Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da açıldıTürkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da açıldı
En güçlü siber güvenliğe sahip ülkelerEn güçlü siber güvenliğe sahip ülkeler

PAYLAŞ