Japon para borsaları siber saldırıdar kurtulamıyor; bu seferde 60 milyon dolar çalındı - Haberler - indir.com

Japon para borsaları siber saldırıdar kurtulamıyor; bu seferde 60 milyon dolar çalındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 16:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Son zamanlarda siber korsan saldırılar bir hayli arttı. Birçok firma ve şirket bu anlamda önlem almaya başladı. Her ne kadar önlem alınsa da hackerlar en ufak açık sayesinde bir şekilde sisteme girmeyi başarıyorlar. Devletlerden tutunda borsalar bile bu durumdan bir hayli korkuyor. Siber korsanların bu seferki uğrak adresi Japonya oldu. Japonya'da siber korsanlar Japonya merkezli Kyodo Ajansı'ndan aldığımız bilgilere göre kripto para borsası olan Tech Bureau'ya sabir saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleşen saldırıda tam 60 milyon Dolar değerinde kripto para çalındı. 

Şirket yaşanan bu olaydan ötürü müşterilerine karşı çok mahcup

Gerçekleşen saldırıdan sonra harekete geçen Japon Hükümeti yetkilileri olaya en kısa zamanda açıklık getireceklerini ifade ederken, saldırının arkasından resmi bir açıklama yapan Tech Bureau, "Kripto para işlemlerini şu an için durdurduk." dedi. Müşterilerine özür mesajı ileten şirket gönderdiği mesajda, "Değerli varlıklarını bize emanet eden tüm müşterilerimizin güvenine ihanet ettiğimiz için özür diliyoruz." ifadelerini kullandı. Gerçekleşen siber saldırı hakkında bilgi vermeyen şirket yetkilileri yaşadıkları bu olaydan dolayı müşterilerine karşı bir hayli mahcup olduğunu dile getirdi.

Japonya'da yaşanan bu siber saldırı ilk değil

Japonya'da bu tür saldırılar ilk defa olmadı. Yani Tech Bureau , böyle bir saldırıyı yaşayan tek firma değil. Son olacak gibi de görünmüyor bu saldırılar.  Japonya da büyük borsa şirketi olan Coincheck ise Ocak ayında siber saldırıya uğramıştı ve tam 547 milyon Dolar değerinde kripto parasını siber korsanlara çaldırmıştı. 

 

 





PAYLAŞ