Jack Dorsey attığı tweet ile kripto borsasını heyecanlandırdı - Haberler - indir.com

Jack Dorsey attığı tweet ile kripto borsasını heyecanlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 09:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu olan Twitter’ın kurucu ismi Jack Dorsey, platformun Bitcoin 2.katman ödeme sistemi Lİghtning Network’e entegre olacağı noktasında bazı imalarda bulundu. Bitcoin’e verdiği destek ile bilinen Dorsey, bir takipçisi tarafından konu hakkında sorulan bir soruya “Sadece zaman meselesi” cevabını verdi. Geçtiğimiz günlerde bir Bitcoin konferasında “Bitcoin’i herkesin erişebileceği bir noktaya getirmek için ne gerekiyorsa, hayatımın sonuna kadar onu yapacağım” sözlerini söyleyen ve en büyük kripto paraya olan yaklaşımını belli eden Jack Dorsey, Twitter’ın Lightning Ağı’na entegre olacağının mesajını verdi diyebiliriz.

Twitter önemli bir yenilik üzerinde çalışıyor olabilir

Twitter Blue yurtdışında kullanıma sunulduTwitter Blue yurtdışında kullanıma sunuldu

Kurucu, Lightning Ağı üzerinde çalışan bir cüzdan ve şifreli mesajlaşma servisi Sphinx Chat uygulamasının avantajlarından bahsederken, bir takipçisi Lightning’in Twitter veya BlueSky’a entegre olup olmayacağını sordu. Dorsey ise “Sadece zaman meselesi…” diyerek bir yanıt verdi. Bu durum ile beraber büyük bir çalışmanın duyurusunu gerçekleştirdi diyebiliriz. Twitter’ın ağı ile nasıl bir entegrasyonu noktasında bir bilgi yer almıyor. Ancak özellikle mikro-ödemeler noktasında bir geliştirme olasılığı yüksek gözüküyor.

Twitter’ın haricinde ödeme servisi olan Square’in de kurucu ve CEO’su olan Dorsey, Miami’deki Bitcoin konferansı esnasında attığı tweet’ler ile gelişmiş ve ödemelerde kullanılabilen mobil bir Bitcoin donanım cüzdanı üretmek istediğini de belirtmişti. Lightning ağı, ödemelerde hem alıcı hem de gönderici için hızlı ve ucuz bir işlem yapmayı sağlıyor ve Bitcoin blok zinciri üzerinde bulunan bir başka zincir katmanı oluyor.


Twitter Nijerya'yı engellediğini duyurduTwitter Nijerya'yı engellediğini duyurdu
Twitter Süper Takip özelliği geliyor         Twitter Süper Takip özelliği geliyor         

PAYLAŞ