İzleme alışkanlıkları Netflix ile değişiyor - Haberler - indir.com

İzleme alışkanlıkları Netflix ile değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Günümüzde izleme alışkanlıkları radikal bir değişim içerisine girmiş bulunuyor. Televizyonların yerini önce internet siteleri, sonrasında özel içerik platformlarını yerini aldı. Ancak yapılan araştırmalar kullanıcıların izleme alışkanlıklarının kolay kolay değişmediğinin bir göstergesi. Ancak yine de Nielsen’in Şubat ayı için yayınladığı izleyici raporu Netflix gibi platformların yükselişini gözler önüne serdi.

Günümüzde hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen sosyal medya platformları kullanıcıları farklı izleme alışkanlıklarına yönlendiriyor. İzleme alışkanlıklarıyla ilgili yayınlanan rapora göre video akışlarının içeriklerinin izlenmesi 2018 senesinin ilk çeyreğindeki izleme alışkanlıklarına göre artmış durumda. 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10 olarak açıklanan bu rakam günümüzde yüzde 19’a ulaşmış durumda.

Netflix Türkiye'den hakkında resmi açıklama!Netflix Türkiye'den hakkında resmi açıklama!

İzleme alışkanlıkları yeniden şekilleniyor

Bunun yanı sıra yayınlanan raporda ücretli abonelik platformları da dikkat çekiyor. Birçok izleyicinin izleme alışkanlıklarının merkezinde Netlfix, Hulu, YouTube ve Amazon gibi platformlar yer alıyor. Çevrimiçi izleme alışkanlığının artış gösterdiğini gözler önüne seren bu rapor, bu platformlardan televizyona yansıtılarak izlenen içerikleri de kapsıyor.

Artık çeşitlenen içeriklerle birlikte birçok kişi izleyeceği içeriği kendisi belirliyor. Buda kullanıcıların birden fazla platformdan abonelik satın alarak tercihlerini çoğaltıyor. Tabi bu platformların yanı sıra sosyal medya faktörü de izleme alışkanlıklarının önemli bir noktasını kapıyor. Örneğin Instagram’ın IGTV’yle kullanıcılara farklı bir deneyim sunmasını planlaması gibi.

Netflix Android Kullanıcıları İçin Güncelleme Yayınladı

Ve Premium hizmetle kullanıcılara reklamsız ve özel içerikler sunmaya başlayan YouTube’da birçok kullanıcının tercihi arasında geliyor. Milyonlarca kullanıcı sayısı bulunan platform ilerleyen günlerde stratejisini yeniden oluşturmayı planlıyor. Bu alanda artan fırsatları gözler önüne seren raporda Amerikalıların yüzde 60’nın birden fazla ücretli içerik platformuna abone olduğunu gözler önüne seriyor. Bu platformlara ilginin günden güne artması ilerleyen günlerde kullanıcıların birden fazla platforma abone olmasını arttıracak gibi duruyor.


İlgili uygulamalar
Netflix kullanıcı şikayetlerine çözüm sunacakNetflix kullanıcı şikayetlerine çözüm sunacak
YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!

PAYLAŞ