İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL - Haberler - indir.com

İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 16:30:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Son dönemde gittikçe ilgi görmeye başlayan drone, ülkemizde de ilgi görmeye başladı. Ülkemizde ilk önce sektörel olarak kullanılan drone yavaş yavaş meraklılar tarafından da keşfediliyor. Drone uçurmanın ise belirli kuralları bulunuyor. 

Türkiye'de İnsansız Hava Aracı kullanım standartları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyor. İnsansız Hava Araçları'nın belirli izin ve tescil işlemlerinden geçmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra droneların artan kullanımı, kaza ve tehlikeleri önlemek için yeni düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Bu kapsam Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son düzenlemeye göre izinsiz bir şekilde İHA kullanmanın cezası 11.447 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra tescilsiz dronelar tarafından yapılan uçuşların cezası ise 6.868 TL olarak duyuruldu.

Drone'lar artık araba kullanımında yer alacak!Drone'lar artık araba kullanımında yer alacak!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptığı açıklamanın tam metni ise şöyle: 

"Bu yıl 11 kuruluş, Genel Müdürlüğümüzden İHA Eğitim Kuruluşu Yetkisi almaya hak kazandı. Böylece ülkemizdeki İHA Eğitim Kuruluşları’nın sayısı 25'e yükseldi. Kayıtlı İHA sayısı 24 bin 866’e, İHA pilot sayısı ise 31 bin 194'e ulaştı.İzinsiz veya kayıtsız, tescil olmadan uçuş yapan şahıslara ve İHA pilotlarına 6 bin 868 TL, uçuş izni almadan yapılan İHA uçuşlarında ise 11 bin 447 TL para cezası kesilmektedir."


Amazon harekete duyarlı drone üretebilirAmazon harekete duyarlı drone üretebilir
80 bin TL'lik Drone, deneme sürecinde kullanılmaz hale geldi80 bin TL'lik Drone, deneme sürecinde kullanılmaz hale geldi
İşte dünyanın en iyi drone fotoğraflarıİşte dünyanın en iyi drone fotoğrafları

Sony İlk Drone Videosu


PAYLAŞ