İyi bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur? - Haberler - indir.com

İyi bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kendinize özel güçlü bir LinkedIn profili oluşturmak önemlidir. LinkedIn ile ticari bir alan oluşturmak için profesyonel ağınızı genişletmek ve işletmeler ile bağlantıların tam olarak kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı bilmeleri konusunda yardımcı olma fırsatı elde edilir. 

Güçlü bir LinkedIn profili oluşturmak

Profilinizin canlı olması adına her zaman içerik eklemeye ve güncellemeye devam etmekte fayda vardır. Kendinizi başarılı bir şekilde gösterme şansını artırmak için güçlü bir LinkedIn profili oluşturma adımlarını aşağıdan bulabilirsiniz. 

Sonunda LinkedIn’e hikaye özelliği geldiSonunda LinkedIn’e hikaye özelliği geldi

Resim

Profilinizde kullandığınız fotoğrafta yüzünüzün gözükmesi gerekir. Dümdüz ileriye baktığınız basit bir vesikalık fotoğrafı seçtiğinizden emin olun. Yeni bir fotoğraf çektirmekte faydalı olabilir. Profilinize fotoğraf eklemek, görüntülenme sayınızı, fotoğrafı olmayan birine göre daha da artırır.

Başlık

Başlık kısmında, yaptığınız her şeyi herkese açıklamak için profilinizin başında 120 karakter vardır. Birçok kişi genellikle resmi iş unvanını buraya yazar. Bu iti olsa da, LinkedIn kullanmanın çok daha etkili yolu, kendinizi olabildiğince pazarlanabilir kılan ve aynı zamanda doğru kişiler tarafından keşfedilmenize yardımcı olacak açıklayıcı ve ilgi çekici anahtar kelimeleri tercih etmektir. 

Özet

Özet kısmını sizin yaratıcı olmanız konusunda etkili olacaktır. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, bir infografik ve hatta bir video sunumunuzu dahi dahil edebilirsiniz. Özgün ve büyüleyici bir özet bölümü oluşturmak size fayda sağlayabilir. Sonuçta bunlar insanların okuyacağı ilk bilgiler olacak. CV'nin özetini eklemekten çok daha yaratıcı cümleler kullanmanız gerekebilir. 

Deneyim

LinkedIn profilinin ana gövdesini deneyimler oluşturur. CV'nizle aynı şekilde, deneyiminizi, uzmanlığınızı ve becerilerinizi yazabileceğiniz alan burasıdır. Aynı zamanda daha önce nerede çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı ekleyebilir ve rollerinizi ve fonksiyonlarınızı da özet olarak ekleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler ve SEO

Arama motoru optimizasyonu (SEO) için, özellikle Özet ve Deneyim kısımlarında olmak üzere profilinizin tamamına anahtar kelimeler eklemeye odaklanın. İşe alım uzmanları LinkedIn kullananları, belirli sektörlere özgü anahtar kelimeler kullanır. Bunlar, LinkedIn'deki arama sonuçlarında ön plana çıkmanızı sağlayacak kelimelerdir. 

Beceriler ve Onaylar

Bu alan, kullanıcıların profillerinin Beceri ve Uzmanlık bölümünde yayınladıkları beceriler için bağlantılarını onaylamalarını sağlar. 50 sayıya kadar beceri yazabileceğiniz gibi 3-5 adet veri girmeniz de yeterli olabilir. Genel olarak, insanlar sadece uzmanlarla ilgilenmek ister, çok fazla beceri yazarsanız bir uzman gibi görünmeyebilirsiniz. 

Öneriler

Öneriler alanı, iş dünyasında itibarınızı artırmanın en değerli araçlarının başında gelir. Buna ek olarak öneriler isteme ve önerileri takip etme konusunda proaktif olmanız önemlidir. Öneriler, çeşitli kişilerden, işverenlerden, meslektaşlardan, mentorlardan, memnun müşterilerden ya da sizinle çalışan, becerilerinizden veya tavsiyelerinizden faydalanan herhangi birinden gelebilir. 

Gruplar ve Dernekler

Gruplar ve benzer işler yapan veya sizinler benzer ilgi alanlarında aktif rol oynayan insanlarla ilişki ve ağ kurmanın eşssiz yoludur. Mümkün olduğunda çok sayıda ilgili gruba katılın ve sohbetlerde aktif olun. Başlangıç olarak üniversitenizin mezunlar grubuna katılabilirsiniz. Tartışmalara katkıda bulunurken, konuşmaya fayda sağlamak ve ilginizi ve değerinizi göstermek için uzmanlığınızı kanıtlamaya çalışın.

Profilinizin Tamamen Tamamlandığından Emin Olun

LinkedIn profilinizi tamamlayacak yeterlilikte bilgi girdiyseniz arama sonuçlarında kat ve kat ön plana çıkmayı başarabilirsiniz. Bu nedenle profilin %100 tamamlandığından emin olun.


İlgili uygulamalar
LinkedIn 2020’de 10 milyon kişinin yeni beceri kazanmasını sağladıLinkedIn 2020’de 10 milyon kişinin yeni beceri kazanmasını sağladı
LinkedIn'a hikayeler özelliği geldiLinkedIn'a hikayeler özelliği geldi
LinkedIn, iş arayan kullanıcılar için yeni eklentiler ekliyorLinkedIn, iş arayan kullanıcılar için yeni eklentiler ekliyor

PAYLAŞ