İTÜ Girişimcilik Kulübü - Çizginin Dışındakiler - Haberler - indir.com

İTÜ Girişimcilik Kulübü - Çizginin Dışındakiler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 16:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Başarılı insanlar için anlatılan bazı hikayelerde onların zeki ve hırslı olduğu söylenir. Bu çoğu zaman doğrudur fakat hikayeleri göründüğünden daha karışıktır. Onları anlayabilmemiz için hikayelere daha yakından bakmamız, daha dikkatli dinlememiz ve anlattıkları üzerinde iyi düşünmemiz gerekir. Bu hikayeleri daha iyi anlamak ve onlara daha yapından bakmak için İTÜ Girişimcilik Kulübü olarak düzenlenen bir etkinliktir.

İTÜ Girişimcilik Kulübü - Çizginin Dışındakiler

Herkesin içten içe yazmak istediği birer hikaye vardır. Kendi içinden gelen bir sestir bu. Ona kulak vermek çoğu zaman mümkün olmaz. Fakat içimizdeki ses bize "Çizginin dışına çık!" der. Fakat hayat koşturmasında bu mümkün olmayabilir. İTÜ'nün bu etkinliğinde amaç da bu: Farkındalık yaratmak, cesaretlendirmek ve ilham olmak. Bırakalım da herkes kendi çizgisini kendi çizsin. Bırakın da "Tutkuları gelecekleri olsun." 26 Ekim tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü SDKM'de gerçekleşecek olan etkinlikte farklı branşlarda pek çok konuşmacı olacak. Peki bu konuşmacıları özel kılan nedir?

Başakşehir Living Lab 5. Girişimci GünüBaşakşehir Living Lab 5. Girişimci Günü

1- Gemileri yakmıştır

Çizginin dışında bir kimse sıradan hayatını yaşarken, o farkındalığına erişmiş ve kimsenin gitmediği yola adımını atmış ve arkasına bakmamıştır.

2- Çatlaktır

Kimsenin adımı atmadığı o yola girdiğinde herkes onun yanlış yolda olduğunu söylemiştir. O yolun bir yere varamayacağını anlatmaya çalıştılarsa da dinlememiş ve çatlak sıfatını kazanmıştır.

3- Trendlerden rahatsız bir marjinaldir.

Herkesten farklı yol izlediğinden de anlaşılacağı üzere sürüler halinde hareket eden insanların arasına katılmaz ve ayak uyduramaz. Bu durumu kendine yediremez. Kesinlikle marjinal bir insandır bu yönüyle.

4- Korkusuzdur.

Sapa yollarda yürürken sert rüzgarlara maruz kalır. Yürüdüğü yolda ilk zamanlar yalnızdır. Dışarıdan bakan birisinin onu anlamasına imkan yoktur. Sürüden ayrıldığı için zorlu yollarda mücadele etmesi gerekir.

5- Sivri Dillidir

Sürüsüne bereket insan yığınlarına anlam veremez. Bu kitleye karşı hiçbir zaman lafını esirgemez. Söyledikleri can acıtır fakat büyük bir öğreticilik barındırır.

6- Akım başlatır

Yola atıldığında çatlak sıfatını alırken yaptıklarına burun kıvıran insanlar bir süre sonra onun yürüdüğü yoldan yürümeye başlarlar.

7- Yaptığı işe aşıktır.

Tüm verdiği mücadelede ve katettiği yolda, yanında tek bu duyguyu taşır. Yaptığı her neyse ona büyük bir tutku ile bağlanır.


Girişimciler Başakşehir Living Lab'te Yarıştı!Girişimciler Başakşehir Living Lab'te Yarıştı!
Türkiye'de İnternet Girişimciliğinin Tarihi Kitaplaştırılıyor Türkiye'de İnternet Girişimciliğinin Tarihi Kitaplaştırılıyor
Her Girişimcinin İhtiyacı Olan UygulamalarHer Girişimcinin İhtiyacı Olan Uygulamalar

PAYLAŞ