İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti! - Haberler - indir.com

İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 14:25:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Apple tarafından düzenlenen yeni bir fotoğraf yarışmasında ödül verilmemesi kullanıcıların tepkisini çekti. İşte işte konu ile ilgili yaşanan son gelişmeler.

Apple, iPhone kullanıcılarına yönelik sosyal ağ üzerinden başlattığı yeni yarışmada #ShotOniPhone etiketi ile kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı. Instagram platformunda ve birçok diğer sosyal medya ağında farklı fotoğrafçıların iPhone ile çektiği etkileyici kareleri paylaşan Apple, aynı isimle düzenlediği bir yarışma sonucunda fotoğrafçıların tepkisi ile karşılaştı. 

Apple, Geliştiricilere Toplamda 120 Milyar Dolar Ödemiş!Apple, Geliştiricilere Toplamda 120 Milyar Dolar Ödemiş!

Dünyanın ilk bilgisayarlarından Apple 1 satışa çıkıyor

Fotoğraf yarışmasına tepkiler gecikmedi!

Instagram'da başlatılan ve diğer pek çok farklı sosyal medyada da kendisine yer bulan yarışma, fotoğrafçıların tepkisine yol açtı. Apple tarafından yapılan açıklamalarda fotoğrafların dereceye girmesi halinde reklam ve tanıtım olarak kullanılabileceği ifade edilirken herhangi bir anlaşma ya da ücret ödemesinin olmadan böyle bir yola gidilmesi Apple adına prestij kaybı olarak yorumlandı. Apple tarafından başlatılan bir yarışma sonrasında sosyal ağda en çok konuşulan konulardan bir tanesi Apple’ın yarışma için herhangi bir ödül belirlenmemesi olurken yapılan eleştiriler ses getirdi ve Apple yeni açıklamasıyla fotoğraflar için ödül sistemine geçiş yapılacağını söyledi. 

Apple'a yüksek fiyat politikası nedeniyle tepki gösteriliyor

Ünlü fotoğrafçılar da protestoya katıldı

Fotoğrafçı David Hobby gibi fotoğraf alanının ünlü isimleri tarafından Apple’a yönelik sosyal ağlarda eleştirilerin yapılmaya başlanması bu değişimin öncüsü oldu. "Apple, sanatçıların çalışmalarının karşılığını almaları gerektiğini güçlü bir şekilde inanmaktadır. Finale kalan 10 fotoğrafın sahipleri, söz konusu fotoğrafları billboard ve Apple pazarlama kanallarında kullanmamız karşılığında lisans ücretlerini alacaklardır." şeklinde yeni bir basın açıklaması yapan Apple, bu açıklama ile birlikte fotoğraflar için ödül verileceğini de belirterek tüm tartışmalara son vermiş oldu. 

Çinli firmalardan Apple boykotu 


Apple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya ÇıktıApple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya Çıktı
Apple News'e Abonelik Servisi GeliyorApple News'e Abonelik Servisi Geliyor

PAYLAŞ