İtalya WhatsApp'a 3.2 Milyon Dolar Para Cezası Kesti - Haberler - indir.com

İtalya WhatsApp'a 3.2 Milyon Dolar Para Cezası Kesti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-17 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

WhatsApp her ne kadar dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olsa bile bazı zamanlar aştığı kurallardan ötürü çeşitli cezalara mağruz kalabiliyor. Bu noktada İtalya Rekabet Kurumu, kullanıcıların kişisel verilerinin gizliliği noktasında koruma gerçekleştirmediğinden ötürü WhatsApp'a tam 3.2 milyon dolar para cezası verdi. Facebook'un sahip olan WhatsApp uygulaması bir süre önce kullanım koşullarını güncelleyerek WhatsApp'ta bulunan kişisel verilerin Facebook üzerinde paylaşılacağı ile alakalı bir madde eklemiş ve oldukça tepkileri çekmişti. Bu durum üzerine ise İtalya Rekabet Kurumu WhatsApp'ın kişisel verilerin gizliliğini ihlal etme sonucundan bir soruşturma başlatmıştı.

Rekabet Kurumu tarafından başlatılan söz konusu bu soruçturma sonuçlarındı ve araştırma neticesinde WhatsApp daha önce kullanıcılarına verdiği gizli bilgilerini koruma sözünü tutmadığından ötürü bu ihlal durumu için WhatsApp'ta tam 3.2 milyon dolarlık para cezası çarptırıldı. İtalya tarafından WhatsApp uygulamasına verilen bu ceza sonrasında WhatsApp cephesinden herhangi bir açıklama gelmiş değil.

Ayrıca bu kullanıcı gizliliği ihlalinden sonra sadece İtalya değil diğer ülkelerinde WhatsApp'a para cezası verebileceği konusu gündeme gelmiş durumda. İtalya üzerinde sonuçlanan mahkeme haricinde Hindistan gibi bazı ülkelerde hala bu konu ile alakalı mahkeme süreçleri devam etmekte. Bunların neticesinde WhatsApp ne gibi bir savunma yapacak bilinmezken, kullanıcı verileri gibi değerli bir etmenin WhatsApp'ın elinde bulundurması 3.2 milyon dolarlık gibi bir cezayı pek de önemseyeceklerine benzemiyor. Bakalım ilerleyen süreçlerde diğer ülkelerde de bu ceza yaptırımına benzer içerikler görecekmiyiz bekliyoruz.





PAYLAŞ