İşte Windows 10 Mobil'in Özellikleri! - Haberler - indir.com

İşte Windows 10 Mobil'in Özellikleri!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 10 etkinliğinde bir çok ürününü tanıtmıştı. Bu ürünlerin arasında Windows Phone kavramını yeniden tanımlayacak olan Windows 10 Mobil versiyonu da bulunuyor. Windows 10 Mobil'in özelliklerini sizler için derledik.

Windows 10'un ARM tabanlı cihazlarda çalışacak mobil versiyonu olarak karşımıza çıkan yeni sürüm mobil Windows, Windows Phone ve Windows RT özelliklerini bir arada sunacak.

Windows 10 Mobil

Tüm cihazları Windows 10 işletim sistemi çatısı altında toplamayı hedefleyen Microsoft, bu bağlamda mobil sürümü Windows'un masaüstü sürümleri ile senkronize çalışabilecek biçimde tasarladı. Windows 10 Mobil sürüm sayesinde kullanıcılar 'Action Center' adı verilen bildirim merkezinde her platformdaki bildirimleri alabilecekler. Kullanıcılar diledikleri takdirde akıllı telefon bildirimlerini masaüstünde ya da masaüstü bildirimlerini telefonda görüntüleyebilecekler.

Mobil cihaza gelen mesajlara kullanıcılar, Windows 10 yüklü bilgisayarın bildirim merkezi üzerinden cevap verebilecekleri gibi her cihazda ayrı ayrı bildirim alma şansına da sahip olacaklar.

Windows 10 Mobil

Windows 10 Mobil sürümde en dikkat çeken özelliklerden birisi ise; canlı kutucukların arkasında kalan ve daha önceden siyah ya da beyaz olarak seçilebilen arka plana fotoğraf ekleyebilme özelliği. Bunun yanında ayarlar menüsü de ana başlıklar altında toplanarak temizlenebilecek ve bu sayede de kullanıcıların sistemi yönetmeleri daha kolay bir hal alacak.

Klavyenin ekranın herhangi bir bölümüne hareket ettirilebilmesi gibi ilginç bir özelliği de beraberinde getirecek olan Windows 10 Mobil kullanıcıların Word, Excel ve PowerPoint gibi Office ürünlerinin en yeni ve dokunmatik cihazlar için optimize edilmiş sürümlerine ücretsiz olarak sahip olmalarını sağlayacak.

Windows 10 Mobil

Son olarak Microsoft, Windows Phone'da sunduğu mesajlaşma uygulamaları arasında geçiş yapma özelliğini Windows 10 Mobil versiyonuna taşıyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar arkadaşlarıyla mesajlaşırken SMS, Skype veya diğer mesajlaşma uygulamaları arasında kolaylıkla geçiş yapabilecekler.

Mobil cihazlar için Windows Phone kavramını tarih sayfalarında bırakacak olan Windows 10 Mobil işletim sisteminin ilk ön izleme sürümü Şubat ayı içerisinde yayınlanacak.





PAYLAŞ