İşte internet bağımlısı ülkeler! - Haberler - indir.com

İşte internet bağımlısı ülkeler!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-08 20:11:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Liste

Teknolojinin gelişimi ve internetin neredeyse lüks değilde ihtiyaç haline gelmesi insanların vazgeçilmezi olmaya başladı. Şu an için internetsiz bir kullanım pek de mümkün bir şekilde gözükmüyor. Çünkü her alanda internet kurtarıcı özellikler taşıyor. İnternet kullanımı her an her yerde tercih edilse de zaman zaman zararlı içerikler de sunmaktan geri kalmıyor. Hatta internetin vazgeçilmez olmasının karşısında internet bağımlılığını gibi ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum artık bireysel internet bağımlılığından çıkarak ülkelerin internet bağımlılığı sorununu ortaya çıkarıyor. Bu durum ülkeler bazında ciddi problemleri ortaya çıkarıyor. 

İnternet bağımlılığı ile ilgili her yıl binlerce araştırma yapılıyor, çeşitli tespitler ortaya atılıyor ve bunların sonucunda da belirli veriler elde ediliyor. Zaman zaman araştırmaların sonucunda çok ilginç veriler ile de karşı karşıya geliyoruz. Alanında uzaman kişiler tarafından yapılan son araştırmalar ise internet bağımlılığı seviyesinin hangi aşamaya geldiğini net bit şekilde ortaya koyacak nitelikte içerikler sunmaktadır. Araştırmalar sonucunda elde edilen internet bağımlısı ülkeleri yazımızın devamında inceleyeceğiz. 

İstanbul sokaklarına ücretsiz kablosuz internet geliyorİstanbul sokaklarına ücretsiz kablosuz internet geliyor

Ülkemiz internet bağımlısı ülkeler listesinde yok

Elde edilen verilere baktığımız taktirde ülkemiz internet bağımlısı ülkeler arasında yer almıyor. Dünyada internet kullanım oranı artış gösterdikçe internete bağımlı nüfus da git gide artıyor. Bunun önüne geçilebilecek bir durum maalesef söz konusu değildir. İnternet bağımlısı ülkeler listesinin ilk sırasında ise Amerikan Birleşik Devletleri yer alıyor. İkinci sırada ise ABD'yi, Brezilya, Makao ve Rusya gibi ülkeler takip ediyor. Listenin devamında Türkiye yer almıyor. TÜİK tarafından yapılan son araştırmalara göre yayımlanan raporlarda yer alan verilere göre ülkemizde bireylerin yüzde 72,9’u internet kullanıcısı olarak yer aldığı görülüyor. Fakat, bu oran internet bağımlısı listesine girmek için yeterli değil.

Dünya çapında önüne geçilemez bir hal alan internet kullanımı faydalı olduğu kadar aynı zamanda zararlı içerikleri de beraberinde getirmekten geri almıyor. Her geçen gün bu oran daha da artış gösteriyor ve kullanıcıları da tehlikeye atıyor. İnternet kullanımı ile ilgileri medyada yer alan haber içerikleri incelendiği taktirde yapılan analizler doğrultusunda, internetin en çok sosyal medya mecralarında ve yılbaşında kalkan adil kullanım kotası haberleri ile konuşulduğu ortaya çıkacak. Oldukça yüksek rakamlar ile karşı karşıya geldiğimiz bu durum ile ilgili bir çok araştırma ve haber ile karşı karşıya geliyoruz. 

İnternet bağımlısı ülkeler listesi

Dünyada internet kullanımının en fazla olduğu 15 ülkenin listesini inceleyebiliriz. Yapılan araştırmalara göre birçok ülke internet bağımlısı olarak listenin içerisinde yer alıyor. Listenin en başında ABD gelirken devamında ise farklı ülkeler geliyor. Listenin içeriklerinde yer alan ülkelere baktığımız taktirde durum son derece dikkat çekici gibi gözüküyor. 

Listenin ilk 10’u şu şekilde sıralanıyor:

  1. ABD,
  2. Brezilya,
  3. Makao,
  4. Rusya,
  5. Birleşik Arap Emirlikleri,
  6. Bahreyn,
  7. Hong Kong,
  8. Suudi Arabistan,
  9. Birleşik Krallık
  10. Güney Kore

Listenin devamında yer alan diğer ülkeler ise Lüksemburg, Almanya, Avusturya, Japonya ve Danimarka olarak sıralanıyor.


Türkiye genelinde internet sorunları yaşanmaya başladıTürkiye genelinde internet sorunları yaşanmaya başladı
Türkiye İnternet Kullanım İstatistikleri 2019Türkiye İnternet Kullanım İstatistikleri 2019

PAYLAŞ