İşte Intel İlk Ekran Kartı - Haberler - indir.com

İşte Intel İlk Ekran Kartı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-23 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bilgisayar oyunlarının en kritik donanım parçalarından birisi olan ekran kartı pazarı özellikle kripto sanal paraların yaygınlaşması ile beraber bir hayli hareketlenmişti. Piyasada ise AMD ve NVİDİA rekabeti tüm hızıyla sürerken, şimdi ise bu grafik kartı üreticilerinin arasına bir yenisi daha ekleniyor. Bu noktada işlemci devi Intel'ın bu Pazar için yeni teknolojik geliştirmeleri ortaya çıktı. Henüz prototip bir tasarım olan bu yeni ekran kartı modeli 1.5 milyar transistör içeriyor ve bu durumun başında ise Raja Koduri yer alıyor.

Bir zamanlar AMD'nin Radeon Teknoloji Grup lideri olan ve sonrasında Intel'e geçen Raja Koduri, Intel'e gelmesi ile beraber sadece 3 aylık bir süreç geçmiş ve şimdi ise böyle bir yeni girişim başlatmış durumda. Kısa sürede bu yeni prototip modeli geliştiren isim, geliştirmeler ile beraber fazla uzatmadan yakın zamanda bu yeni ekran kartının final sürümünü pazara sürmeyi hedefliyor.

Bu yeni kart 14 nanometre teknolojisine sahip durumda ve sadece oyunların yanı sıra sunucular için de geliştirilebileceği bekleniyor. Bu bilgiler dışında Intel şirketinin yeni ekran kartına dair henüz başka bir bilgi yer almıyor. Oyun pazarında AMD ve NVIDIA gibi köklü geliştiriciler yer alırken Intel'ın de bu alanda rekabete girmesi pazarı hareketlendireceğe benziyor. Yeni ekran kartı hakkındaki tüm detayları yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ