İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama - Haberler - indir.com

İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD ve Çin arasında yaşanan ticari savaş nedeniyle Trup'un kararı üzerine ABD'li şirketler ile Huawei arasında kesinlikle ticari bir alışveriş söz konusu olmayacaktır. ABD, adeta Huawei sektörden silmek istiyor gibi hareket ediyor. Şöyle ki ABD'nin vermiş olduğu bu karar doğrultusunda Google anında Huawei ile bağlantılarını kopardı. Bu sebepten dolayı Huawei en büyük darbelerinden birini almış oldu ve bu sayede Android gücünü kaybetmiş oldu. Google, Huawei ile aralarındaki ilişkiyi askıya alırken Huawei'nin Google'ın hiç bir ürününü kullanmayacaklarının bilgisini verdi. Böylelikle artık Huawei akıllı cihazlarda Google Play uygulaması da yer almayacak. Android lisansı elinden alınan Huawei, işin içinden çıkmak amacıyla Google Play Store'nin alternatif seçeneği olarak Aptoide ile görüşmelere başladığının bilgisini verdi.

Huawei bu hamlesi ile beraber yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmanın yollarını arıyor. Teknoloji devi Google'ın Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş ortaklıklarını bıraktığını açıklaması adeta gündeme bomba gibi düşmüştü. Bunun etkileri halen devam etmektedir. Üstelik Goole'ın ardından daha bir çok ABD merkezli şirket Huawei ile aralarındaki bağı rafa kaldırma kararı aldıklarını açıkladılar. Google'ın Huawei ile olan bağlarını kesmiş olması Huawei kullanıcılarını endişeye düşürmüş olup kullanıcıların kafasında bir takım soru işaretleri oluşturmuştur. Bunun karşısında Huawei anında çözüm odaklı çalışmalara başladıklarının bilgisini verdi. Elde edilen yeni rapora göre Huawei markasının, ilerleyen süreçlerde kullanıma sunulması amacıyla Google Play Store'nin tek rakibi olarak değerlendirilen Aptoide ile görüşmelere başladığının bilgisini verdi.

Huawei Satışları Arttı, Rakibinde ise Durum KötüHuawei Satışları Arttı, Rakibinde ise Durum Kötü

Huawei ayakta kalmaya çalışıyor

ABD'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda Android lisansını kaybedilmesinin ardından Play Store mağazası başta olmak üzere Google bünyesinde yer alan tüm hizmetleri tek tek kaybeden Çinli teknoloji şirketi, yaşanan olaylar karşısında pes etmeyerek kullanıcılarına daha iyi bir hizmet vermek amacıyla alternatif çözüm seçenekleri üzerinde çalışmalarına uygulama pazarı alanında ciddi anlamda hız kazandırdı. Geçtiğimi günlerde gündem de yer alan haberlere göre Huawei'nin kendi işletim sistemi geliştirmeye çalıştığının bilgisini elde etmiştik, şimdiler de ise Play Store'nin yerine kullanacağı uygulama mağazası için Aptoide ile görüşmelere başladığını açıkladı. 

Aptoide'nin Play Store'dan farkı nedir?

Huawei, Google Play Store'u kaybetmesi ile alternatif bir seçenek olarak Aptoide ile görüşmeler içerisinde olduğunu açıkladı. Android işletim sistemi üzerinden çalışan uygulamalar için alternatif bir pazar olarak sektörde yer alan Aptoide, Play Store'den farklı olarak merkez olarak bir mağazadan faydalanmıyor. Tek bir mağaza yerine her bir kullanıcı kendi mağazasının yönetimi ile ilgileniyor. Konu ile ilgili görüşmeler şu an için kapalı kapılar ardında gerçekleştiriliyor. Maalesef bu da Huawei kullanıcılarını sessiz bir bekleyişe mahkum ediyor. 

ABD hükumeti Huawei'yi kara listeye eklemesinin ardından Google, Intel ve Qualcomm gibi ABD'li büyük şirketler Huawei ile bağlarını sonlandırma kararı aldıklarını açıkladılar. Google'ın vermiş olduğu bu karar doğrultusunda Huawei ile iş birliğini sonlandırma kararı aldı. 


Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde ÇıkarabilirHuawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir
ABD'den AB Ülkelerine Huawei MesajıABD'den AB Ülkelerine Huawei Mesajı
Bir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini KestiBir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini Kesti

PAYLAŞ