İşte Huawei P30 ve P30 Pro'nun Yepyeni Özellikleri - Haberler - indir.com

İşte Huawei P30 ve P30 Pro'nun Yepyeni Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-17 20:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in ileri gelen teknoloji şirketlerinden biri olarak başarılarını duyurmaya devam eden Huawei 'in 26 Mart tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşecek olan lansmanda yeni ürettiği akıllı cihazları P30 ve P30 Pro’nun özellikleri, resmi tanıtımdan önce gündeme sürüldü. Şimdiden takipçilerini meraklandıran P30 serisinin piyasaya girmesine günler kaldı. 2019'un ilk çeyreğini geride bırakırken akıllı cihaz üretimi konusunda çalışmalar yürüten şirketler yavaş yavaş yeni ürünlerini piyasaya sürmeye başladı. Yılın ilk aylarında gerçekleşen MWC 2019 etkinliğinde birbirinden kaliteli teknolojik cihazlar ile karşılaşmıştık. Huawei şirketi, MWC etkinliğinde ana ürününü piyasaya sürmedi. Zamanını bekleyen Huawei, Paris'te gerçekleştirecek olan lansmanda yeni akıllı cihazları Huawei P30 ve P30 Pro'yu tüketicilere sunacak. 

Huawei'in bu iki akıllı cihazlarından birine sahip olacak olan kullanıcıların son derce kaliteli fotoğraf çekeceği gözüküyor. Huawei'nin daha önce ürettiği P serisinin de kamera özelliği oldukça kaliteliydi, şirket bu özelliğini akıllı cihazlara kaybettirmeden daha da geliştirerek yeni halini ortaya koydu. P serisi üst düzey kamera özelliğinin yanı sıra aynı zamanda amiral gemi seviyesinde teknolojilere sahiptir. Huawei P30 ve P30 Pro kullanıcılarına her zamankinden daha kaliteli özellikler sunarak kullanım düzeyini artıracak. 

Huawei'nin yeni Nova 4e modeli tanıtıldıHuawei'nin yeni Nova 4e modeli tanıtıldı

Huawei P30 ve P30 Pro'nun Özellikleri 

Üst düzey teknoloji doğrultusunda tasarlanan Huawei P30 ve P30 Pro'nun özellikleri hakkında çıkan bilgilere baktığımız taktirde P30 akıllı cihazın ekran özelliği 6.1 inç'e sahip olacak. P30 Pro’da ekran boyu 6.47 inç özelliğini taşıyacak. P30 düz ekranlı olurken, P30 Pro akıllı cihazlarının ekranı biraz daha kıvrımlı bir şekilde tasarlanmıştır. Her iki telefonda da full HD+ görüntü kalitesi, damla çentik ve ekrana gömülü parmak izi okuyucu özellikleri de mevcut olacak. Huawei'nin son ürünleri olan P30 ve P30 Pro gücünü Kirin 980'den alacak. 

Bu telefonların işlemcileri Kirin 980 olacak. P30’un RAM’i 6 GB olurken P30 Pro’ nun 8 GB RAM’e sahip olacak. P30'un hafıza özelliği standart olarak 128 GB'dır. P30 Pro için ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB seçeneklerine sahip olarak tasarlanmıştır. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda bu kaliteli akıllı cihazların hafıza kapasitesini nanoSD kartlar ile yükselmek mümkün olacak. P30’un bataryası 3,650 mAh gücüne sahip olurken, P30 Pro ise 4,200 mAh’lik daha büyük bir bataryayla daha uzun süre kullanım sunacak.

Huawei P30’un Leica sertifikasına sahip 40 megapiksel kamerasının yanı sıra aynı zamanda 16 megapiksellik bir geniş açı kamerası ve 8 megapiksellik, 5x kayıpsız yakınlaştırma imkanı sağlayan bir kameradan oluşan üçlü kamera sistemine sahip olacak. Huawei'in P30 Pro'su ise, OIS’li 40 megapiksel kamera, 20 megapiksel geniş açı kamera, 8 megapiksel telefoto kamerasından oluşan oldukça fonksiyonel bir kamera sistemine sahip olacak. Kullanılan bu kamera sisteminde, ToF sensörü yer alacak. Her iki Huawei akıllı cihazda da 32 Megapiksellik ön kamera sistemleri olacak. P30’da 3.5 mm kulaklık girişi olurken, kulaklık girişi olmayan P30 Pro ise onun yerine IR blaster teknolojisi doğrultusunda hazırlanmıştır. İki telefonunda siyah, beyaz ve mavi gibi üç renk seçeneği olacak. Buna ilaveten Huawei P30 Pro'nun kırmızı rengi de bulunacak. Bu bilgilere ek olarak fiyat hakkında henüz resmi bir açıklama söz konusu değil. 

 


Huawei Y7 2019 Türkiye'de satışa sunulduHuawei Y7 2019 Türkiye'de satışa sunuldu
Göz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro GeliyorGöz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro Geliyor
Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma sistemi nasıl?Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma sistemi nasıl?

PAYLAŞ