İşte Bu Yılın Sosyal Medya İstatistikleri - Haberler - indir.com

İşte Bu Yılın Sosyal Medya İstatistikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-21 09:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bu yıl We Are Social ve Hootsuite tarafından yayınlanan Digital in 2017 Global Overview bilgilerine göre bu yılın sosyal medya yoğunluğu ve kullanımına yönelik önemli istatistikler paylaşıldı. Rapora göre konuşacak olursak günümüzde 2.8 milyar insanın sosyal medya kullanımının olduğu ve büyük bir bölümün ise mobil platformlar üzerinden bu kullanımı gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Sosyal medya'nın büyüme alanları noktasında ise Orta Doğu büyük bir yükseliş gösterirken Avrupa'daki istatistiklerde ise %11'lik bir artış olmuş durumda.

Avrupa bölgesinde ise 340 milyon kişi her ay mobil platform cihazları üzerinden sosyal medya kullanımı gerçekleştiriyorlar. Genel rakama baktığımızda ise dünya nüfusunun üçte birlik dilimi kapsanıyor ve geçtiğimiz sene ise dünya genelinde 482 milyon yeni sosyal medya kullanımı başlamıştı. Diğer yandan yine dünya genelinde 1.61 milyar kişi e-ticaret sistemleri ve işleri ile uğraşıyorlar.

Bu sosyal medya istatistiklerinin Türkiye tarafına baktığımızda ise 71 milyon mobil kullanıcı bulunuyor ve bu rakamın 42 milyonluk dilimi sosyal medyayı mobil cihazları üzerinden kullanıyorlar. En fazla kullanılan sosyal medya platformu ise Facebook olarak gözüküyor. Kullanım yoğunluğu olarak hemen arkasında Instagram ve üçüncü sırada ise Twitter platformu yer almaktadır. Kullanıcıların ortalama olarak 3 saatlik bir sosyal medya kullanımı bulunuyor ve yaş yoğunluğu noktasında ise 24-34 yaş arası kitlenin ağırlığı basıyor.





PAYLAŞ