İstatistiklere Göre En Başarılı Sanal Asistan Siri - Haberler - indir.com

İstatistiklere Göre En Başarılı Sanal Asistan Siri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-10 20:30:18
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın kullanıcıların işlerini kolaylaştırması için geliştirdiği Siri, yapılan istatistiklere göre en başarılı sanal asistan oldu. Milyonlarca kullanıcıya kusursuz hizmet sunan akıllı asistan, rakipleri olan Google Asistan ve Cortana'yı geride bırakarak zirveye yerleşti.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak akıllı telefonların özellikleri de gelişme gösteriyor. Özellikle son dönemde Android, iOS, Windows Phone platformlarında karşımıza çıkan sanal asistanlar akıllı telefonların en göze çarpan özellikleri arasında.

Experts Exchange adlı araştırma şirketinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre kullanıcılardan gelen soruların Google Now yüzde 4'üne, Cortana yüzde 8'ine yanlış cevap verirken Siri ise sadece yüzde 2.6'sına yanlış cevap veriyor. Bu sonuçlara göre en az hata yapan sanal asistan Siri piyasada akıllı asistan olarak adlandırılabilecek tek asistan oldu.

Siri'nin bu başarının en önemli sebebi aslında diğer sanal asistanlara göre sektöre daha önce girerek kazandığı deneyim. Cortana ve Google Now tarafına baktığımızda henüz sektörde çok yeni olmalarından dolayı hata yapma olasılıkları Siri'ye göre biraz daha fazla oluyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ