İstanbulkart'ta yeni bir dönem başlıyor! - Haberler - indir.com

İstanbulkart'ta yeni bir dönem başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 14:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Uygulama

İstanbul'da toplu taşıma kullanan çoğu kişinin beklediği özellik sonunda gün yüzüne çıkıyor. İstanbulkart online-mobil yükleme uygulaması sonunda hayata geçti.

Banka kartı veya kredi kartlarıyla bakiye yükleme imkanı sağlayan İstanbulkart uygulamasının tanıtımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından yapıldı. Her gün metro, metrobüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarını tercih eden milyonlarca insan için büyük kolaylık sağlayacak olan mobil uygulama hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 16 milyon kart kullanıcısının sıra beklemeden daha kısa bir sürede bakiye yüklemesini yapabileceğini söyledi. İstanbulkart'a 16 milyon kullanıcı tarafından yılda ortalama yüklenen rakamı da açıklanan Başkan Mevlüt Uysal, “İstanbul’da son 6 ayda kullanılmış olmak şartıyla aktif olan ortalama 16 milyon İstanbulkart sahibi var. Yıllık olarak ortalama 3,5 milyar gibi İstanbulkart üzerinden bir ödeme hareketi oluyor. Bu şu manaya geliyor. 16 milyon insan İstanbulkart’a para yüklerken fiili olarak gidip herhangi bir yerde işlem yapması gerektiği için ödeme noktalarında oldukça ciddi kuyruklar, oldukça ciddi zaman kayıpları oluyor. Şu anda İstanbulkart’a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama aracılığıyla otomatik hale getirmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla ortalama 16 milyon İstanbulkart kullanıcısının herhangi bir ödeme noktasına gidip uzun süre bekleme olmadan, orada zaman kaybetmeden veya mesai saatleri mefhumunu düşünmeden, elektronik bankacılık sistemi üzerinden İstanbulkart’a otomatik olarak hızlı bir şekilde yükleme yapabiliyor”

İstanbulkart'ta kredi kartı dönemini başlatan uygulamaİstanbulkart'ta kredi kartı dönemini başlatan uygulama

Mevlüt Uysal, mobil ödeme sistemine dahil olan bankaları da belirtti. Aktif olarak 10 bankanın şu anda sisteme kayıtlı olduğunu ve bu sayının giderek artacağını ifade eden Uysal konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: 

“Şu ana kadar 10 bankamızla bu ödeme anlaşmasını sağlamış vaziyetteyiz. Bu şu demek değildir. Bundan sonra bu 10 farklı bankanın dışında olmayacak manasına gelmiyor. Tahmin ediyorum bütün bankalar bu sisteme girmiş olacak. Dolayısıyla yüzde 92 gibi bir pazar payı olan bankaların hepsi bu sisteme dahil olacak.” 

Para yükleme sistemi nasıl olacak?

Android telefon kullanıcıları bankaların banka kartı veya kredi kartıyla oluşturdukları yükleme talimatlarını, İstanbulkart'ı telefonun arkasına tutarak NFC teknolojisi ile İstanbulkart’a anında para aktarabilecekler. iOS kullanıcılarıysa yükleme talimatını, biletmatiklerden veya akıllı duraklarda bulunan yükleme noktalarından, kartlarını dokundurarak gerçekleştirebilecekler.

 


Pet şişeler sayesinde İstanbulkart'ınıza yükleme yapabileceksinizPet şişeler sayesinde İstanbulkart'ınıza yükleme yapabileceksiniz

PAYLAŞ