İstanbul'da baz istasyonu krizi - Haberler - indir.com

İstanbul'da baz istasyonu krizi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-06 20:49:14
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Operatörlerin iddiasına göre Avcılar Belediyesi usulsüz iş yaparak baz istasyonlarının kablolarını kesiyor.

Son günlerde İstanbul Avcılar’da ciddi bir baz istasyonu problemi yaşanıyor. Bu problem ise her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyor. Avcılar’da yaşayan insanlardan bazıları internet kullanamadığı için şikayetçi olurken, insanların bazıları ise internet bağlantısının bir hayli yavaş olmasından ötürü şikayetçi. Bu problem ilk başladığı zaman insanlar GSM operatörlerinden ötürü kaynaklandığını düşünüyordu. Ancak ilerleyen günlerde problemin asıl nedeni beledye olduğu öğrenildi. Belediye baz istasyonlardan bazılarının kablolarını kestiğini öğrendik.

Avcılar Belediyesinin hukuksuz işlem yapıldığı iddia ediliyor

Oluşan problem ne yazık ki hala çözülemedi. Hal böyle olunca Turkcell, Türk Telekom ve Vodefone tarafından bir açıklama geldi. Turkcell, Türk Telekom ve Vodefone tarafından yapılan açıklamaya göre; “Avcılar Belediyesi tarafından hukuksuz müdahaleler ( baz istasyonlarının tahribi, kablolarının kesilmesi gibi yöntemlerle ) sonucunda binlerce vatandaşımız internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaz durumda bırakılmıştır.” şeklinde oldu.

Belediye yetkilileri açıklama yaptı

Bu durum karşısında açıklama yapan belediye yetkilileri; “İlçemizde İmar Kanunu gereği Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma izni almadan baz istasyonu kuran GSM Operatörleri dışında hiçbir baz istasyonuna müdahale edilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Vatandaş bu durumdan rahatsız

Tüm yaşanan bu olaylar sonucu yıllardır hizmet veren, ilgili kamu kurumları tarafından sürekli denetlemesi gerçekleşen baz istasyonalrına yönelik Avcılar Belediyesi tarafınca yapılan hukuksuz mücadeleler sonucunda Avcılar’da yaşayan binlerce vatandaş, internet, SMS ve konuşma hakkından maruz kalmış durumda.  Bu durumdan bi hayli şikayetçi olan vatandaşların bir an önce bu problemin çözülmesini istiyor.





PAYLAŞ