İstanbul metrolarında internet kısıtlaması kalkıyor! - Haberler - indir.com

İstanbul metrolarında internet kısıtlaması kalkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 11:48:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İstanbulu ilgilendiren yeni önemli bir karar alındı. Kullanıcılar metro yolculuklarında iletişimin kesilmesinden şikayetçi olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu, metrolara internetin getirilmesini resmi olarak onayladı. Yeniliğin başka illerde de gerçekleşmesi bekleniyor. Raylı sistemlere çok önceden geçmiş olan ülkelerde görülürken, başka birçok yerdeki metroya yeni gelen internet hattı, nihayet İstanbul metrosu için de gerçekleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olan Dr. Taylan Yıldız tarafından Twitter’da yapılan açıklamaya göre İstanbul metrosuna internetin geleceği açıklandı.

Bu haber ile oldukça sevinen teknoloji severler haricinde diğer illerdeki metrolara da gelmesi bekleniyor. Konu hakkında İBB Başkanı Ekran İmamoğlu da Twitter üzerinden bazı açıklamalar yaptı.

Hindistan kripto paraların önünü açtıHindistan kripto paraların önünü açtı

İstanbul metrosuna internet bağlantısı geliyor

Yıldız, konu hakkında “İstanbul metrosuna internet geliyor! Başardık! Birlikte çok güçlüyüz gençler!!! Çok” sözleriyle sevincini aktardı. Ek olarak “Bu emsal teşkil edecek. Umarım Ankara ve İzmir metrolarında da İnternet ivedilikle açılacaktır”  diyerek İzmir ve Ankara metroları için de aynı gelişmenin beklendiğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Metrolara internet sağlamak için altyapıyı hazırlamış sürecin önündeki engellerin kalkması için çaba sarf ediyorduk. Bugün İBB Meclis Komisyonu’ndan karar geçti. Sınırsız internet erişimi için çaba sarf eden herkese ve Meclis Üyemiz Taylan Yıldız’a teşekkürler” sözleriyle müjdeli haberi duyurdu.
Yaşanan bu gelişmeler ile beraber metro ile sık yolculuk yapan kullanıcılar için oldukça iyi bir haber diyebiliriz.


Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               
FitBit akıllı saatler Google Asistan ile daha uyumlu hale geliyorFitBit akıllı saatler Google Asistan ile daha uyumlu hale geliyor

PAYLAŞ