Islanmış telefon nasıl kurtarılır? - Haberler - indir.com

Islanmış telefon nasıl kurtarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-28 21:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlar da vazgeçilmezlerimizin arasında yer aldı. Zamanla elimiz ayağımız haline gelen bu cihazların kaybolması veya bozulması durumu bizleri oldukça endişelendiriyor. Özellikle cihazların suya karşı dayanıklılıkları yoksa suya düşmeleri ya da ıslanmaları durumunda gerekli ön müdahaleler yapılmazsa almak için yığınla para saydığımız cihazlarımızı kaybetmemiz içten bile değil. Cihazınıza su temas etmesi durumunda ilk yapacağınız işlemleri sizler için sunduk :

  • Telefonunuzun ıslanması durumuyla karşılaştıysanız bir an önce telefonunuzu kurutmanız gerekiyor. Özellikle deniz ya da havuz gibi yerlere telefonunuz düştüyse şarj soketi, kulaklık deliği gibi yerlerden çok kolay içine su alabilir. Bunun önüne geçmek için ilk müdahale çok oldukça önemli
  • Suyun içinden anında çıkardığınız telefonlar, muhtemelen çok da zarar görmeyecektir. Ancak ilk yapacağınız şey kesinlikle ve kesinlikle şarja takmak olmamalı. Eğer telefonunuz şarja takılıysa hemen fişten çekin. Sonrasında kurulaya bileceğiniz bir havlu ile cihazınızın çevresini temizlemeye başlayabilirsiniz.
  • Telefonunuzu sudan çıkarır çıkarmaz ilk yapacağınız diğer bir şey ise cihazdaki kapağı ve bataryayı çıkarmak ve hepsini bir havlu yardımıyla kurutmak.. Eğer telefonunuzun içi de ıslanmışsa bu elektrik çarpmasına neden olabilir .Bu sebeple havlu gibi iletken olmayan şeylerle telefonunuza dokunmak daha doğru olacaktır. Zaten eğer telefonunuzun arka tarafı açılıyorsa ilk olarak bataryayı çıkarmanız gerekiyor.
  • Ardından sim kartınızı çıkarın. Özellikle önemli kişilerinizin olduğu sim kartınızı kurtarmak oldukça önemli.
  • Telefonunuzu kesinlikle ama kesinlikle kurutma makinesiyle kurutmayın, bunun yerine bir el süpürgesi ya da elektirikli süpürgenin ucunu kullanabilirsiniz. Çünkü kurutma makinesi oldukça güçlü bir makine olduğu için cihazınıza zarar verebilir. Elektirikli süpürgeyi 3 dakika arka kısımda tutmanız yeterlidir. Ancak bunu yaparken de dikkatli olun.
  • Köpüklerden ya da kurutucu materyallerden  yardım alabilirsiniz. Bunun yanında nemi almasıyla ünlü pirinçten destek alabilirsiniz. Yaklaşık 1-2 saat sonra telefonunuzun nemi tamamen çekilecektir.
  • Bahsettiğimiz hiçbir adım işe yaramadıysa, diğer aşamalardan sonra cihazınızı birazcık güneşlenmeye bırakabilirsiniz. Ancak altına havlu sermeyi de unutmamak gerekiyor.
  • Üzerinden 24 saat geçtikten sonra cihazınızın açılıp açılmadığını test edin. Sonrasında ise bataryanın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için telefonunuzu şarja takabilirsiniz. Eğer telefonunuz açılmasına rağmen şarj olmuyorsa bataryanız bozulmuş demektir, bu yüzden bataryayı yenisiyle değiştirmeniz gerekiyor.
  • Bütün adımlar işe yaramıyorsa tek yapmanız gereken onu bir servise götürmek.




PAYLAŞ