İşinize yarayacak en iyi Android 11 özellikleri - Haberler - indir.com

İşinize yarayacak en iyi Android 11 özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 19:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Android 10 sürümünün geliştirilmiş versiyonu olan Android 11 arayüz olarak çok fazla değişiklik sunmamış olsa da birçok yeni özellik ile birlikte kullanıma sunuldu. O özellikleri yazımızda derledik.

Görüşme bildirimleri

Android 10'da yer alan bildirim çekmecesi bütün bildirimlerinizi gelişigüzel bir şekilde sıralayarak sizlere sunuyordu. Elbette bazı uygulamalar için öncelik verilmiş gibi görünse de tam olarak da öyle değildi. 

Instagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecekInstagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecek

Android 11 ile birlikti bildirim çekmecesine "Konuşmalar, Uyarılar ve Sessiz bildirimler" olmak üzere üç bildirim kategorisi ekleniyor. Konuşmalar bölümü sizin tüm konuşmalarınızı barındırıyor. Buna tüm sohbet ve mesajlaşma uygulamaları dahilinde Instagram gibi birbirinize mesaj gönderebildiğiniz alternatif platformlar da dahil.

Android 11 Bildirim geçmişi

Android 11 ile birlikte son 24 saat içerisinde alınan her bir bildirimi kaydetme seçeneğine sahip oluyorsunuz. Çalışan listeyi kontrol edebilir, yanlışlıkla kaydırarak kapattığınız bildirimi bulabilir ve neyi kaçırdığınızı görebilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için cihazınızın ayarlar sekmesinde yer alan ilgili sekmeye giderek aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Sohbet balonları

Android 10 ile birlikte hayatımıza giren sohbet balonları daha da gelişmiş bir şekilde Android 11'de yer alacak. Facebook Messenger gibi benzeri uygulamalarda da kullanılan bu özellik aynı şekilde çalışacak ve ekranın bir köşesinde o sohbete ait bir baloncuk yer alacak.

Android 11 ekran kaydedici

Android 11 ile birlikte ekran kaydedici özelliği kullanıcılara sunuluyor. Hızlı ayarlar bölümünde yer alan bu özellik ile birlikte kayıt tuşuna basmanızın hemen ardından sizlere birkaç seçenek sunuyor. Örneğin, ekran dokunuşlarınızın da kaydedilip kaydedilmeyeceğini ve telefonun sesi de yakalayıp yakalamayacağını tercih edebilirsiniz.

Medya kontrolü

Android 10 telefonunuzda müzik çalıyorsanız, bildirim çekmecenizin üstünde bir müzik çalar belirir. Elbette Android 11 ile birlikte çekmecenin o bölümü artık konuşmalar için ayrılmış durumda. Bundan dolayı medya oynatıcının hareket etmesi gerekiyordu. Google, bunu bir basamak yukarı çıkararak Hızlı Ayarlar bölümüne entegre etti.

Akıllı cihaz kontrolleri

Google, Android 11’e, bir uygulamayı açmanıza gerek kalmadan çeşitli akıllı cihazları kolayca kontrol etmenizi sağlayan yeni bir bölüm ekledi.

Yeni aracı başlatmak için güç düğmesini basılı tutabilirsiniz. En üstte, alışılmış güç özelliklerini bulacaksınız, ancak altta çok daha fazla seçenek göreceksiniz. Bir sonraki temassız işleminizin kullanmasını istediğiniz ödeme yöntemini hızla seçmenize olanak tanıyan bir Google Pay kısayolu bulunuyor. Bunun altında, çeşitli akıllı ev ürünlerinize bağlı bir grup düğme göreceksiniz.



PAYLAŞ