İşe Yarar 4 Pratik Akıllı Telefon Hilesi - Haberler - indir.com

İşe Yarar 4 Pratik Akıllı Telefon Hilesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlar sundukları teknolojik özellikler ile insanların adeta her an yanında bulundurdukları bir cihaz haline gelmiş durumda. Hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan akıllı telefonlar ile işine yarayacak olan 4 pratik hile ve bilgiden sizlere bahsedeceğiz. Cihazların varolan donanım özelliklerini farklı seçenekler yaparak basit bazı işlerinizde kullanabileceksiniz.

Misafir Modunu Kullanın

Android kullanıcılarının kullanabileceği bu özellik Android 5.0 ve üzerlerinde bulunuyor. Eğer cihazınızı bir başka kişinin eline verecekseniz o esnada Misafir modunu aktif edebilir ve bu sayede mesajlarınız, galeriniz ve tüm ana içerikleriniz gizlenmiş olacaktır. Araç çubuğunu aşağı çektiğinizde tarih satırının olduğu bölümden profil simgesine basarak oradan yeni bir misafir kullanıcı oluşturabilirsiniz.

Kumanda Pili Kontrol Edebilirsiniz

Elektrikli ev aletlerinin kumandalarındaki piller zaman zaman bitebiliyorlar. Bu anda pilin mi bittiğini yoksa kumandanın mı arızalı olduğunu öğrenmek adına akıllı telefonunuzdan yardım alabilirsiniz. Kumandalar kızıl ötesi ışıklar yayar ve telefon kameraları ise bu ışıkları algılayabilmektedirler. Kameranızı kumandanın ucundaki LED lambaya tutarak kumandadan bir tuşa basın ve ışık gözükmüyor ise cihazın pili bitmiş demektir.

Flaşı Ultraviyole Filtre Olarak Kullanabilirsiniz

Akıllı telefonlardaki flaş ışıklarını kullanarak gözle görülmeyen şeyleri görebilirsiniz. Bunun için cihaz flaşının önüne bir kat bant çektikten sonra mavi veya mor bir kalem ile boyayın. Sonrasında ise flaşı açtığınızda ultraviyole ışınlar ile cisimleri görebileceksiniz.

Eve Girdiğinizda Cihaz Kilidi Otomatik Açılsın

Kişisel bilgilerin gizliliği için akıllı telefonlarımızda ekran kilitleri kullanıyoruz. Ancak ev gibi güvenli ortamlarda sürekli olarak şifre sorması bir zaman kayıbı diyebiliriz. Bunun için ise Ayarlar'da Smart Lock özelliğini aktif ederek güvenli bir konum işaretlemesi yaptığınızda artık o alanlarda şifreniz otomatik bir şekilde devre dışı kalacaktır.





PAYLAŞ