İş yerinin ortak mail adresine hakaret eden adama hapis cezası geldi - Haberler - indir.com

İş yerinin ortak mail adresine hakaret eden adama hapis cezası geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-17 14:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sosyal medya kullanan insanlar olarak birçoğumuz biliyor ki sanal ortamda klavyemizden çıkan her cümleden sorumluyuz. Zaman zaman gündemle alakalı cümleler paylaşırız, zaman zaman hoşumuza giden bi cümleyi paylaşırız. Bu seferki ise tamamen kişilerin birbirine hakaret etmesi sonu ortaya çıkan bir olay. Olayın yaşandığı şehir İstanbul Küçükçekmece. Olayımızın kahramanları ise 14 yıllık evli olan Gürkan Y. İle Demet Y.. Gürkan Y 46 yaşında Demet Y. ,se 47 yaşında. İki çift arasında edilen iddialara göre 28 Aralık, 2016 tarihinde Gürkan Y., eşi Demet Y.'nin çalıştığı iş yerindeki ortak mail adresine hakaret içerikli cümlelerin olduğu bir mail gönderdi.

Hakaret sonucu kocasına dava açtı

Bahsi geçen mail şu şekilde başlıyordu; 'Ey şerefsiz kadın, senin kadar yüzsüz bir kadınla'' Hakaretler bu şekilde sürüp gidiyor. Bu olay üzerine ise yaşadığı durumu kendine yediremeyen Demet Y., 'Sesli yazılı ya da görüntülü bir ileti hakaret' suçundan dava açtı. Gürkan Y. 'Sesli yazılı ya da görüntülü bir ileti hakaret' suçundan yargılandı.

Gürkan Y. 90 gün hapis cezasına çarptırıldı

Gerçekleşen olay sonrasında yargılanan Gürkan Y. 90 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hakimin kararı sonucu 90 gün hapis cezası para cezasına çevrilmesi sonucunda özgürlüğüne kavuştu. Yaşadığı durumla alakalı basın açıklaması yapan Gürkan Y.'nin avukatı, 'Müvekkilim tarafından gönderilen mail müştekinin kendi şahsi mailine gönderilmiş olup, başkalarının görmesi için gönderilmemiştir. Bu nedenle de mailin başına Demet hanımın dikkatine şeklinde yazılmıştır.' Şeklinde konuştu.

Demet Y. Açıklama yaptı

Bu olayların arkasında  konuyla alakalı açıklama yapan Demet Y. 'Müvekkilim bu olay nedeniyle iş yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Sanık e-mail ile herkesin görebileceği ortak mail kullanarak, müvekkilimin kişilik haklarına ağır şekilde zarara uğratılmıştır. Buna rağmen , özellikle şerefe karşı işlenen suçlarda cezaların yetersiz kaldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı





PAYLAŞ