İş yerinde kullanılan akıllı cihazlar siber saldırıya davetiye çıkartıyor!  - Haberler - indir.com

İş yerinde kullanılan akıllı cihazlar siber saldırıya davetiye çıkartıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 16:45:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Bilindiği üzere bazı uygulamaların telefonunuzu risk altına aldığı ve bu konuda dikkatli davranılması gerekliliği vurgulanıyor. Fidye yazılımlar ve mobil botnetler gibi güvenlik tehditleri ise bu risklerin başında gelen tehditler olarak ilk sıraya yerleşen durumlar oluyor. Kullanıcıların masaüstü bilgisayarları ve laptopların yanı sıra cep telefonlarını da kapsamı içine aldığı görülüyor. Bununla birlikte bir çok kişinin kişisel veya profesyonel verileri telefonlarda olduğu için durum sanıldığından daha vahim bir hal alıyor. Açıklanan bilgilere göre UTM sağlayıcısı olan kişinin, bu risklerin siber saldırganlara her türlü hassas şirket bilgisine ulaşmaları için tek bir nokta sunarak güvenlik riskini artırabileceğini söylüyor.

Akıllı telefonları hedef alan 5 Güvenlik tehdidi

Fidye yazılımların önemli zararlı yazılımlar içerdiği ve geçtiğimiz yıl da fidye yazılımlar Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yaygın zararlı yazılım olarak biliniyordu. Bu yazılımların kullanıcı karşısına sıklıkla çıkabileceği gibi, bu saldırıları mobil cihazlarında maruz kalacağı söyleniyor.

Birçok uygulama indirdiğiniz de içerisinde kötü niyetli uygulamaların olduğunu saptamanız zor bir hal aldığın da ölü uygulamalar olarak nitelendirilen bu uygulamalar risk yaratmakta.

Siber suçlular, bilinen bir yöntem olan oltalama yöntemiyle bankacılık uygulamalarını kullanarak kişilerin kimlik bilgilerine ulaşıp, farklı amaçlar ile kullanabilirler.

İndirilen uygulamaların risk taşıdığı tahmin edilmezken basit bir uygulamanı bile tahmin edemeyeceğiniz bilgilerine ulaşması netlik kazanıyor.

Mobil cihazlara botnete dönüştüren bir çok zararlı uygulama olduğu açığa çıkması üzerine, botnet ağları kullanıcıların bilgisi olmadan reklam tıklamaları yaparak hileli reklam gelirleri oluşturmakta. Watchguard, güvenlik tehditlerinin olası riski arttırdığını bu şekilde sıralıyor.





PAYLAŞ