Iron Man'den esinlenen genç, kendisine protez kol yaptı - Haberler - indir.com

Iron Man'den esinlenen genç, kendisine protez kol yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 13:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

19 yaşındaki David Agullar, Iron Man’den esinlenerek lego parçalarını birleştirdi ve kendisine protez kol yaptı.

19 yaşındaki David Agullar, sağ ön kolu ve eli olmadan dünyaya geldi. Bu durumun diğer insanların da başına çıkardığı zorlukları düşünerek, insanların faydalanabileceği bir şeyler yapmaya karar verdi. Protezlerin pahalı olması ve birçok insanın buna başvuramamasından ötürü, David Agullar lego parçalarından bir protez el yapmayı başardı. İspanya’daki Universitat Internacional de Catalunya’da bitomühendislik okuyan genç, lego parçalarını birleştirerek protez yapma fikrini, Iron Man’den esinlendiğini söyledi. Genç adam, böylece ihtiyaç sahiplerinin de yararlanabileceği, lego parçalarından robotik uzuvlar yapmaya başladı.

Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!

iOS 12.1.4 resmen kullanıma sunuldu!

Yaptığı protez kola, Iron Man’in zırhının ismi olan MK I adını verdi

Biyomühendislik öğrencisi David Agullar, lego parçalarından yaptığı ilk protez kola, Iron Man’in  mağarada yaptığı zırha verdiği isim olan MK I adını verdi. Iron Man’in ilk zırhının adı, MK I veya Mark I olarak bilinir. İlk olarak 2017 yılında yaptığı protez kolda, sarı ve kırmızı renklerini ağırlıklı olarak kullandı. Agullar, buna ihtiyaç duymasının nedenini açıklarken, Çocukken diğerlerinin önüne çıkmak beni çok geriyordu çünkü farklıydım, ama bu benim hayallerime inanmamı engellemedi. kendimi aynada diğerleri gibi görmek istedim, iki elli olarak.” cümlelerini kuruyor.

2017 yılından bu yana Legolardan yaptığı protez uzuvlar üzerinde çalışan Agullar, bu süreçte yaptığı protezleri de geliştirdi. En son kırmızı tonlarındaki MK IV protezi yaptı. Mezun olduktan sonra da ucuz protezler yapmayı hedeflediğini söyledi.


Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldıCanlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı
Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!
İnsansı robot Furhat, dert dinliyor!İnsansı robot Furhat, dert dinliyor!

PAYLAŞ