İranlı Hackerlar siber saldırılar için Outlook'ta yer alan açığı kullanıyor - Haberler - indir.com

İranlı Hackerlar siber saldırılar için Outlook'ta yer alan açığı kullanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 09:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Siber saldırıların ciddiyeti ne yazık ki her geçen gün daha da artıyor. Bilgisayar korsanları tarafından yapılan bu saldırılara karşılık Amerika Birleşik Devletleri Siber Komutanlığı’ndan bugün yeni bir açığın keşfedildiğine dair uyarı geldi. 

 Siber Komutanlık tarafından gelen uyarıya göre yeni güvenlik açığı Microsoft Outlok’da ortaya çıktı. Bilgisayar korsanlarının yeni hedefinde kullanıcıların şifreleri var. Kendilerine APT33 ismini veren korsan grubu internetteki güvenlik açıklarından faydalanarak kötü amaçlı yazılımları yayma girişimlerini güçlendiriyorlar.  

Dikkat! Siber Saldırılar Kendilerini Şifreliyor!Dikkat! Siber Saldırılar Kendilerini Şifreliyor!

Bilgisayar korsanları Outlok’u hedef aldı 

Bildiğiniz üzere bilgisayar korsanları geçtiğimiz ay kullanıcılara dizi ve film siteleri üzerinden saldırmışlardı. Henüz çıkmayan oyunları çıkmış gibi göstererek kullanıcıların linklere tıklamasını sağlayarak verilerine erişim sağlayan ve bilgisayarlarına kötü yazılımları yükleyebilen korsanlar, hedef olarak şimdide Outlok hesaplarını seçti. 

Siber Saldırılar En Çok Hangi Ülkelerden Yapılıyor?

Bu konuda kullanıcıları tek uyaran ABD Siber Komutanlığı değil. Antivirüs programlarında büyük bir başarıya sahip olan Bitdefender Antivüris’ün Türkiye Genel Müdürü olan Barbaros Akkoyunlu’da bu konuyla ilgili olarak kullanıcıları uyardı. Barbaros Akkoyunlu, şirketleri ve bireysel internet kullanıcıları son dönemlerde oluşan güvenlik açıklarını yakından takip etmeleri konusunda uyardı. 

Kullanıcıların bu konuda bilgili olmalarının doğru önlemleri almaları açısından oldukça önemli olduğunun altını çizen Akkoyunlu, kullanıcıların siber saldırılardan korunmak için saldırıların yanı sıra güncellemeleri de yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Akkoyunlu aynı zamanda kullanıcıları bilinmeyen adreslerden gelen E-postalara karşıda uyardı. Bilinmeyen adreslerden gelen E-mailler içerisindeki link ve dosya paylaşımları konusunda internet kullanıcılarının dikkatli davranmasının saldırılardan korunmak adına oldukça önemli olduğunu vurgulayan Akkoyunlu, bu kaynaklardan paylaşılan dosyaların bilgisayara indirilmemesi gerektiği hakkında uyardı. 

Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız?

İlk açık 2017 senesinde tespit edildi 

Amerika Birleşik Devletleri Siber Komutanlığı gerçekleşen bu siber saldırıların İranlı bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Twitter üzerinden VC-2017-11774 koduna sahip Microsoft Outlok açığı bilgisayar korsanları tarafından kullanılabiliyor. 2017 senesinde ortaya çıkan bu güvenlik açığı konusunda Microsoft düzenleme ekleri yayınlamıştı. Ancak bu konuda gereken güvenlik güncellemelerini yapmayan kullanıcılar hala risk altında. Bu nedenle kullanıcıların güncellemeleri yapması büyük bir önem taşıyor. 

Bankalara Yönelik Saldırılar 5 Kat Arttı

Siber saldırılarda tespit edilen zararlı yazılımlı ve kötü amaçlı çerez programların İran bağlantısı APT33 isimli bilgisayar korsanlarıyla birebir bağlantısı olduğu tahmin ediliyor. APT33 grubun hedefinde ise Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan enerji şirketlerinin yer aldığı tahmin ediliyor. Bu nedenle şirketlerin daha dikkatli olması gerekse de, bireysel kullanıcılarında güvenlik önlemlerini elden bırakmaması gerek.


Siber saldırılara karşılık Siber Güvenliğe Giriş eğitimiSiber saldırılara karşılık Siber Güvenliğe Giriş eğitimi
Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek

PAYLAŞ