İran'da kripto para yasağı kalkabilir - Haberler - indir.com

İran'da kripto para yasağı kalkabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-12 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere İran’da Bitcoin ve kripto para ticareti yapmak bir süre önce yasaklanmıştı. 2018 senesinde İran Merkez Bankası kara para aklama ve kripto paraların illegal işlemlerin finansmanında kullanılma riskinden dolayı kripto para kullanımına yasak getirmişti. Bu nedende İran’da yaşayanlar Bitcoin ve kripto para ticareti yapamıyor.

Bu konuda yeni düzenlemeleri gözden geçiren İran Merkez Bankası, uzmanlara göre yasakların belli sınırlar içerisinde de olsa hafifletilmesi yönünde önemli bir adım atarak yeni bir karar aldı. Alınan bu karara göre İran’da artık madenciliği resmi olarak yapılabilen kripto paralar üzerinden “ithalatta bulunmak” serbest bırakılacak.

Bitcoin tekrar yükseliyor!Bitcoin tekrar yükseliyor!

Bitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçti

Yani artık İranlı bazı işletmeler, lisanslı madencilik işletmeleri tarafından kazılmış olan kripto paralar ile ithalat ödemeleri yapabilecekler. İran’da lisanslı olarak faaliyette olan  14 adet kripto para madencilik merkezi bulunmakta. Bu merkezler ise 300 megawatt’lık kapasite ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Kripto paralar üzerinden ithalat sadece lisanslı bankalar ve kripto para borsaları yapabilecek.

Fakat yeni alınan kararla yapılan bu esnetmeye rağmen İran’da Bitcoin ve kripto para ticareti hala yasak.

İran Merkez Bankasında görevli üst düzey ise konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“İran Merkez Bankası, İran’da kripto para birimleri üzerinden yapılan işlemleri onaylamasa da yapılacak belli düzenlemeler çerçevesinde yapılacak işlemlere karşı değil. İran Merkez Bankası, dünya ekonomilerinin geleceğinin kripto paralara sıkı sıkıya bağlı kalacağına inanıyor. İran Merkez Bankası, İran’ın kripto paralar kulübüne katılması gerektiğini düşünüyor. Ancak koşullar kesin olarak belirlenmeli ve bir risk oluşturmadığından emin olunmalıdır.”

 




Bitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyorBitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyor
Bitcoin krize mi neden olacak?Bitcoin krize mi neden olacak?

PAYLAŞ