İran'da Instagram'da uygunsuz içerik paylaşıldığından dolayı 46 kişi göz altına alındı - Haberler - indir.com

İran'da Instagram'da uygunsuz içerik paylaşıldığından dolayı 46 kişi göz altına alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 11:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Akıllı cihazların dünya genelinde yaygınlaşması ile beraberinde sosyal medyanın kullanımı da yaygınlaştı. Sadece yaygınlaşmakla kalmayan sosyal medya, kullanım süreleri de arttı. Dünya genelinde insanların büyük bir çoğunluğu kendi sosyal medya hesaplarında gün içerisinde yaptıklarını paylaşarak diğer insanlarla etkileşim içerisine giriyorlar. Fakat bu durum bazı ülkelerde problem olabiliyor. Kendini dışarıya fazla açmak istemeyen ülkeler ya da dini nedenlerden ötürü insanların bu tip paylaşım yapmasına engel olabiliyor.

Göz altına alının 46 kişiden 8'i kadın.

Bahsettiğim ülkelerden bir tanesi de İran. İran'ın sosyal medyaya açtığı savaş her geçen yıl daha da büyüyor. Geçtiğimiz günlerde ise İran'ın Abbas isimli şehrinde gerçekleştirilen bir operasyon sonucu İran değerlerine aykırı olarak lanse edilen uygunsuz fotoğrafları Instagram'da paylaşma sebebinden ötürü 46 kişi göz altına alındı. Göz altına alının 46 kişiden 8'i kadın. İranlı emniyet sözcüsü basına verdiği açıklamada 46 kişinin organize şekilde İran kültürüne zarar vermeyi amaçlayan bir eylem olduğunu savundu. Halkın bu tür eylemlere girmesi İran'da yasak.

İran Ruhani Lideer Ayetullah Hamaney'in Twitter hesabı var

Olayın ilginç yanı ise İran'da 2009 yılından beri alınan karar sonucu Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesapları kullanmak yasaktı. Fakat İran Ruhani Lider Ayetullah Hamaney'in kendine ait resmi bir Twitter hesabı var. Üstelik bu hesabı kendi dilediği gibi kullanıyor. Halkın kullanmasını istemeyen hükümet toplumun ahlaki değerlerini bozacağını düşünüyor. Ancak gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman insanlar bu konuda oldukça özgür. Kişi hak ve özgürlüğü ihlal edilmediği sürece insanlar sosyal medya hesaplarında diledikleri paylaşımları yapabiliyorlar.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ