İran Kripto para madenciliğini bir endüstri olarak resmen tanıdı - Haberler - indir.com

İran Kripto para madenciliğini bir endüstri olarak resmen tanıdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 14:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Aldığı kararla kripto para madenciliğini ayrı bir sektör olarak kabul eden İran, kripto parayı madenciliğini tanımış oldu.

Yerel haber sitesi olan IBENA tarafından paylaşılan bir habere göre İran Hükümeti, kripto para madenciliğini ayrı bir sektör olarak kabul etmeye karar verdi. Alınan bu kararı İran Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı, Komünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı tarafınca onaylandı. İran Siber Yüksek Kurulu’nun Yöneticisi Abolhassan Firouzabadi, “Ulusal Siber Yüksek Kurulu’nun politikası, döviz alanında mütevellit olarak kripto paralar ve Merkez Bankası’nın örgütlenmesidir” ifadelerini kullandı. Bir başka yapıyı, ticaret politikalarını ve kripto başlangıç katılımını Eylül sonuna kadar hazır halde olacağını belirten Abolhassan Firouzabadi, Hükümetin kripto para madenciliği endüstrisinin kurallarını ve sınırlarını tam anlamıyla belirtmemiş olsa da olaya yaklaşımını göstermiş oldu.

Kripto paranın hazır olmasında İran Cumhurbaşkanı Iran Hassan Rouhani’nin etkisi çok fazla

Kendi kripto para birimini piyasaya sunmak için hazırlanan İran Hükümeti, “Gelecek vaat ediyor. İran’ın ticaret ortakları ve dost ülkeleriyle, ABD’nin yaptırımlarından doğan ekonomik baskılar arasında bir finansal işlem aracı olarak kullanılabiliriz.” şeklinde açıklama yaptı. Temmuz ayında ulusal kripto para birimi taslağının hazır olduğunu söyleyen İran Hükümet yetkilileri, bu taslağın hızlı bir şekilde tamamlanmasında İran Cumhurbaşkanı Iran Hassan Rouhani’nin etkisinin yüksek olduğunu belirttiler.

Venezuela kripto para Petro’nun satışa çıkarıldığı ilk gün 735 milyon Dolar değerine ulaşmıştı.

Geçtiğimiz yıl gündemi baya dolduran Venezuela, bir varil petrolün fiyatına endekslediği kendi kripto parası olan Petro’yu piyasaya sürmek için hazırlanmıştı. 2018 Şubat ayında konuyla alakalı açıklama yapan Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, kripto para Petro’nun satışa çıkarıldığı ilk gün 735 milyon Dolar değerinde talep topladığını ifade etmişti. Mart ayında gene açıklama yapan Nicolas Maduro, toplamda 127 ülkeden 5 milyar Dolar değerinde talep aldığını ifade etmişti.





PAYLAŞ