iPhone’unuzda Zaman Kazandıran 10 Özellik ve Ayar - Haberler - indir.com

iPhone’unuzda Zaman Kazandıran 10 Özellik ve Ayar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-22 09:00:17
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

iPhone'da gerçekleştirilen basit işlemleri daha kolay bir şekilde yapmak için zaman kazandıran 10 özellik ve ayara göz atabilirsiniz. Mevcut ayar ve özellikler, tüm iPhone modellerinde yer alsa da çoğu kullanıcı tarafından bilinmediğinden dolayı yapılmak istenen işlemlerde daha fazla zaman harcanmakta ve daha zorlu yollar tercih edilmektedir.

Ayarlarda Pratik Geri Dönme

iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü SunacakiPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak

Ayarlar, çok fazla sayfaya sahip olan bir bölüm olduğundan dolayı tüm sekmelerden tek tek geri çıkış yapmak oldukça zordur. Bu nedenle ayarlar bölümüne birden fazla sayfayı geri atlamak istediğiniz durumlarda ayarlar penceresinin sol üst köşesinde yer alan etiketi kullanabilir ve bu etiket üzerinden istediğiniz sayfaya kolay bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Farklı Kamera Modlarını Açma

Özellikle kamerayı çok sık kullanıyorsanız, kamera uygulaması üzerinden farklı kamera modlarına hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlayacak özelliği kullanabilirsiniz. Tüm kamera modlarına geçiş yapmak için kontrol merkezini açmanız ve kamera simgesine basılı tutmanız yeterli olacaktır. Böylece ekranda yer alacak diğer seçenekleri değerlendirerek farklı kamera modlarına geçiş yapabilir ve daha güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Hızlı Video Çekme

Video çekmek için yapılacak işlemler standarttır. Ancak kamera uygulaması açıkken video kaydetmeyi hızlı bir şekilde başlatmak istiyorsanız, sesi kısma düğmesine basılı tutmanız yeterlidir. Ses düğmesini bıraktığınız anda kayıt sona erecektir. QuickTake Video olarak adlandırılan özellik, eski modeller dışındaki tüm iPhone modellerinde desteklenmektedir.

Maske ile FaceID Kullanma

Maske ile yüz tanıma sisteminin kullanılması oldukça zor olsa da eğer Apple Watch kullanıcısıysanız bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Ayarlar bölümü üzerinden ulaşacağınız Face ID seçeneklerinde, Apple Watch ile kilidi açma seçeneğini tercih edebilir ve böylece giriş için Apple Watch’u etkin hale getirebilirsiniz.

Hızlı Eylemlere Ulaşma

iOS 14 ve sonraki sürümlerde kullanıcıların hızlı ayarlara ulaşabilmesi adına telefonun arkasına birkaç kez dokunması yeterlidir. Ekran görüntüsü almak, kontrol merkezini açmak ya da diğer işlevleri bu seçenekler ile kolay bir şekilde yapmanız mümkün. Daha kişisel bir kullanım için ise Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > Geri Dokunma seçeneğinden özelliği yapılandırmalısınız. Böylece çift dokunma ya da 3 defa arka arkaya dokunmaya bağlı olarak gerçekleştirilecek eylemleri belirleyebilirsiniz.

Otomatik Olarak Düşük Güç Moduna Geçiş Yapma

Yüzde 20’ye düşen pil kullanımı sonrasında her zaman kullanıcılara düşük güç moduna geçiş yapmak isteyip istemediğini belirten bir pencere açılır. Eğer düşük güç moduna geçmeyi tercih ediyorsanız bu pencerenin çıkmasını engelleyebilir ve otomatik bir şekilde düşük güç moduna geçiş yapabilirsiniz. Bunun için Shortcuts uygulamasını indirmeniz ve uygulama üzerinden yeni bir otomasyon oluşturmanız yeterli olacaktır.

Otomasyonda sayfanın en altında yer alan pil düzeyi seçeneğini seçmeniz ve ardından yüzde 20’yi ayarlananız gerekir. Bu seçenek sonrasında pil yüzdesi yüzde 20’ye geldiğinde ne yapılması gerektiğini eylem ekle diyerek belirlemelisiniz. Eylem ekle bölümünde düşük güç moduna geç seçeneği ile birlikte artık pencerenin ortaya çıkmasını engelleyerek otomatik bir şekilde düşük güç moduna geçiş yapabilirsiniz.

Uygulama Ek Seçeneklerini Keşfetme

Uygulamaları kullanırken uygulamanın ek seçeneklerini keşfetmek için ana pencerede uygulamalar üzerine basılı tutmanız yeterlidir. Böylece pek çok farklı işlemi daha hızlı bir şekilde yapabileceğiniz hızlı seçeneklere ulaşabilirsiniz.

El Feneri Parlaklığını Ayarlayın

Sıklıkla kullanılan el feneri çoğu kullanıcı tarafından bilinmeyen özelleştirme seçeneğine sahiptir. Bunun için el feneri simgesine uzun süreli basılı tutmanız yeterli olacaktır. Böylece ekranda yeni bir seçenek çıkacak ve el fenerini daha parlak ya da daha kısık hale getirmenize imkan tanınacaktır.



PAYLAŞ