iPhone'un Kaynak Kodları Çalındı - Haberler - indir.com

iPhone'un Kaynak Kodları Çalındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 16:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

iPhone cihazların önyüklemesi olan iBoot ekranının kaynak kodları Github platformunda yayınlandı. Apple cephesini zor duruma sokacak bu durum detaylarına baktığımızda bir kişi tarafından iPhone işletim sisteminin en önemli ve kritik kaynak kodları GitHub üzerinde yayınlandı. Bu kodlar sayesinde bilgisayar korsanlarının iPhone'daki açıkları bulması ve açığa çıkartması daha kolay bir hal alabilir. iOS'un ön yüklenmesinden sorumlu olan iBoot'a ait olan bu kodlar ile iPhone cihazlara jailbreak işlemi uygulamak daha kolay bir hal alacak.

iPhone cihazınızı ilk açtığınızda açılan ilk uygulama iBoot oluyor. iOS'u yükleyen bu uygulama tıpkı bir BİOS ekranı görevi görüyor. Ciddi bir kaynak kod sızıntısının kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmezken şirketin önümüzdeki zamanlarda zor durumda kalması söz konusu diyebiliriz. GitHub'da ortaya çıkan bu kodların iOS 9 sürümüne ait olduğu anlaşılırken, şuan için iOS 9 kullanım oranı bir hayli düşük durumda. Ancak bu kodlar içersindeki bazı bölümler iOS 11'de de yer alıyor.

Apple'ın gizli tuttuğu yazılım kısımlarından birisi olan iBoot içerisinde bir açık keşfedilirse şirket tarafından 200.000 dolarlıklık ödüllendirme yapılıyordu. iOS ve MacOSX üzerine bir takım kitaplar yazan Jonathan Levin, bir açıklamasında, 'Bu, tarihteki en büyük sızıntıdır. Çok önemli bir kod' diyerek olayın aslında ne kadar ciddi olduğunu vurguladı. Apple cephesinden yakın zamanda bu sızıntı ile alakalı bir açıklama gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ