iPhone'u dokunmadan kontrol edecek bir akıllı yüzük üzerinde çalışılıyor - Haberler - indir.com

iPhone'u dokunmadan kontrol edecek bir akıllı yüzük üzerinde çalışılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 10:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Son dönemlerde giyilebilir teknoloji oldukça yükselişte. Teknoloji devleri arasında olan Apple’ın ise bu alanda oldukça ilgi çekici fikirleri var. iPhone 11 ailesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Apple’ın teknoloji pazarındaki eski hakimiyetini yeniden ele almak istediğini daha önce de belirtmiştik. Bunun için yenilikçi yapısını yeniden kazanmaya odaklanan şirketin daha önce eşi benzeri görülmemiş bir teknoloji üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıktı. 

Apple’dan fark yaratan yüzük teknolojisi 

iPhone 11 ailesi ve Apple Watch Series 5 Türkiye fiyatları belli olduiPhone 11 ailesi ve Apple Watch Series 5 Türkiye fiyatları belli oldu

Apple'ın Patent Davaları İle Başı Dertte

Şirketin  Amerikan Patent Bürosu’na yaptığı başvuruyla ortaya çıkan bu yeni teknoloji iPhone’ları dokunmaya gerek kalmadan uzaktan kontrol edebilecek bir cihazla ilgili. Watch saatlerden sonra büyük bir yenilik yaparak iPhone’ları kontrol edebilecek bir yüzük üzerinde çalışmalar yapmaya başlayan Apple geçtiğimiz günlerde bu teknolojiyi üstlenebilmek için patent başvurusunda bulundu. 

Patent şemalarını incelediğimizde işe bu tasarımın akıllı bir yüzük olduğunu görüyoruz. İşlemci, mikrofon ve kablosuz bağlantı sağlayabilmek için özel bir modüle sahip olan bu yüzükte hareketleri kaydeden özel bir sensör ve dönen bir navigasyon mekanizması da yer alıyor. Bunun yanı sıra küçük bir dokunmatik ekranın bulunduğu yüzük için Apple’ın çizimlerine baktığımızda cihazın tek başına kullanım için geliştirilmediğini, iPhone ve iPad cihazlarındaki bazı işlemleri gerçekleştirmek için geliştirildiğini söyleyebiliriz. 

Bunun yanı sıra akıllı özelliğinin bir diğer özelliği ise kullanıcıların bildirimlere hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlamak. Ancak patent başvurularına göre bu teknoloji üzerinde tek çalışan şirket Apple değil. Birçok şirketin bu teknolojiyi hayata geçirebilmek adına patent başvurusunda bulunduğu öğrenilse de, şuan da Apple diğer şirketlere göre daha önde gibi görünüyor. Yine de Apple’a bu alanda rakip şirketler henüz gizemini korurken Apple’ın bu teknolojiyi pazara sürüp süremeyeceği ise henüz bilinmiyor. Apple’ın yeni ürünleriyle ilgili daha detaylı bilgi sahibi oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Apple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyorApple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyor
Apple, iPhone 12 serisinde 4 farklı model mi çıkartacak?Apple, iPhone 12 serisinde 4 farklı model mi çıkartacak?

PAYLAŞ