iPhone’ların sürücü ehliyeti olarak kullanılacağı yerler - Haberler - indir.com

iPhone’ların sürücü ehliyeti olarak kullanılacağı yerler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 10:00:06
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kişisel kimlik kartları ve telefonlarda kullanılan SIM kartlarının dijitale geçmesi beklenirken Apple, bu konuda heyecan verici bir haber verdi. Aktarılan bilgilere göre iOS 15 ile beraber kullanıcılar sürücü ehliyetlerini ve kimliklerini Apple Wallet uygulamasına ekleyerek havaalanlarında fiziksel kartları arama sorununu ortadan kaldırıyor. 

E-SIM ve dijitale taşınmış kimlik kartlarının zaman içerisinde yaygınlaşması ve kişileri fiziksel kartlardan tamamen kurtarması bekleniyor. Öyle ki kolay bir şekilde kayıp olan ve bunun sonrasında ise insanları uğraştıran bu fiziksel kartlar havaalanı gibi yerlerde vakit kaybı yaşanmasına da sebep olabilir. Bunun önüne geçmek isteyen Apple, uzun bir zamandır gündemde yer alan ve iOS 15 ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan ‘dijitale taşınmış kimlik kartlarıyla’ gündemde. Söz konusu bu özelliğin Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanacağı alanlar belli oldu. Bu bağlamda ise Arizona ve Georgia, özelliği kullanan ilk bölgeler olacak. Apple'ın aktardığı bilgilere göre bu eyaletleri; Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah takip edecek. Söz konusu bu özellik özellikle havaalanlarında önemli miktarda kolaylık sağlayacak. 

iPhone 13'ten buğulu gözlük ve maske ile çalışan Face ID müjdesi geldiiPhone 13'ten buğulu gözlük ve maske ile çalışan Face ID müjdesi geldi

Telefonun açılmasına gerek bile yok

Apple Wallet uygulamasına eklenecek olan yeni kimliklerde güvenlik konusu öncelikli olarak düşünülmüş. Bu anlamda kişiler, kimlik kartlarını eklerken güvenlik için bir de fotoğraf eklenecek. Bunun yanı sıra da kullanıcılardan belirli yüz ve kafa hareketlerinin gerçekleştirilmesi istenecek. Kullanım sırasında ise Apple, şu an için seçili olan eyaletlerde yer alan kontrol noktalarında bu özelliğin özelliklerini konuşturacak. Bu bağlamda kişiler telefonlarını ya da Apple Watch akıllı cihazlarını gerekli alanlarda okutarak fiziksel kart arayıp bulmak gibi bir sorun yaşamayacak. 

Elbette ki bu kısımda şunu da belirtmek gerekir ki, alışveriş merkezine girmeden HES kodunu açmayı unutanlar ve diğer kişileri bekletmeler gibi birbirine yakın senaryolar söz konusu değildir. Bu özellikten faydalanılması için cihazın açılması ya da görevlilere gösterilmesi gerekmiyor. Cihaz okutulması gereken gerekli alanlara tutuluyor ve ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi'nin gerekli bilgilere erişeceğine dair bir uyarı gösteriliyor. Bu da yalnızca Face ID ya da Touch ID ile onaylanabiliyor ve sonrasında ise işlem tamamlanmış oluyor.

Apple, söz konusu bu özelliğin ISO 18013-5 standartları karşıladığını dile getiriyor. Yeni güvelik ile ilgili olarak oldukça sağlam bir sistem olduğunu söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra söz konusu bu özelliğin ne zaman ve hangi noktada kullanılacağı ise zaman içerisinde kesinlik kazanacak bir durumdur. Bu sebeple özelliğin işlevlerinden tam anlamıyla faydalanmak için biraz daha beklemek gerekecek. 

 


Microsoft Teams, eski model iPhone'larda çalışmayacakMicrosoft Teams, eski model iPhone'larda çalışmayacak
iPhone 14'den iPhone 14'den "üfleme" özelliği hamlesi!
iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?

PAYLAŞ