iPhone'ların hafızası nasıl temizlenir? - Haberler - indir.com

iPhone'ların hafızası nasıl temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 22:22:35
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iPhone?da, her akıllı telefonda olduğu gibi kullanıcılar cihazlarını kullanıp bir, içerisinde bir şeyler yükledikçe, bellekleri doluyor. Ekstra olarak hafıza kartı (SD Kart) desteği de olmadığı için kişiler hafızalarını temizleyebilmek ve yeni verilerini yükleyebilmek için farklı bir yol arıyorlar. iPhone hafıza temizlemek için eskiden kullanılan Sadbox özelliği en son İOS 8.4 de kullandı ve sonrasında kullanımdan kaldırıldı. Hal böyle iken eskiden hafızayı temizlemek için kullandıkları Sadbox uygulaması yerine hangi uygulama kullanacakları kullanıcılar tarafından yöneltilen sorular arasında oldu. iPhone uygulamaları genel olarak kullandıkça daha fazla yer kaplama özelliğine sahip. Bu durumda uygulamalarınızı silip tekrar yükleyerek bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer fotoğraflarınız çok alan kaplıyorsa :

Google Photos: Telefonunuzda büyük bir yer kaplayan fotoğraflarınızı ve videolarınızı saklayabileceğiniz mükemmel bir çözümdür. Maksimum 16 mp olan fotoğraflarınızı için bir aralık belirleyerek 15 gb kadar bir alana ücretsiz olarak fotoğraflarınızın yedeğini buluta yükleyebilirsiniz.

Peki bunun dışında genel olarak hafıza temizliği nasıl yapabilirim diyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. ?u bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes uygulamasını bilgisayarınızdan açın.
  2.  üzerinden iPhone simgesine girin.
  3. ?Şimdi Yedekle? seçeneği ile iPhone yedeği alın.
  4. Yedekleme işlemi bittikten sonra ?Yedeklemeyi Geri Yükle? seçeneği ile almış olduğunuz yedeği iPhone?a geri yükleyin.
  5. iPhone?a yedeklemeyi geri yükleme işleminin ardında; ayarlarınızuygulamalarınız ve uygulama ayarlarınız eskisi gibi olacak.

Yaptığınız bu adımlar sonrasında iPhone hafızanızda, bir önceki durumuna göre 1 ile 3 GB arasında boş alan kazanacaksınız.





PAYLAŞ