iPhone’ların daha hızlı olmasını sağlayan küçük bir hile - Haberler - indir.com

iPhone’ların daha hızlı olmasını sağlayan küçük bir hile

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonlarını hızlandırmak için yeni yöntem arayışına giren iPhone kullanıcıları, oldukça sıra dışı bir hile keşfetti. 

Apple’ın iPhone serisi olan akıllı cep telefonlar genellikle uzun yıllar performansından ödün vermeden dayanmasıyla ön plana çıkıyor. Öyle ki 3 yıl önce kullanıcıların karşısına çıkan ve günümüz standartlarıyla kıyaslandığında teknik açıdan "eski" sınıfına sokulabilecek cihazlar dahi hala günlük kullanım için gayet kaliteli durumdalar. Ancak bu maalesef her iPhone cihaz için geçerli bir durum değildir. Bir kullanıcı iPhone akıllı cihazında ilgin bir detay keşfetti. Akıllı telefonunun bölgesini Fransa şeklinde değiştirdiğinde, performansın daha da arttığını gördü. Peki böyle bir durum mümkün mü?

iPhone 13 portre kamerada şov yapacakiPhone 13 portre kamerada şov yapacak

Bölgesi Fransa olarak değiştirilen iPhone hızlanıyor mu?

Soruya yanıt bulmak için biraz geçmişe gitmek gerekiyor. Hatırlamak gerekirse bir dönem içerisinde Apple’ın iPhone’ları yavaşlattığı iddia eden haberler gündemde yer almıştı. Özellikle de akıllı cep telefonlarda yaşanan bu durum kullanıcılar tarafından çeşitli tepkilere sebep oldu. Apple ise konu ile ilgili olarak bir açıklama yaparak amacını ortaya koymuş oldu. Batarya gücü zayıflayan bir iPhone, artık işlemciye güç sağlayamayacak duruma geldiğinde aniden kapanma sorunu yaşayabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen şirket ise çözümü işlemcinin frekans hızını düşürmekte bulmuştu. 

Fakat Apple, bu hamlesi sebebiyle Fransa tarafından tam 25 milyon euro ceza ile karşı karşıya kalmıştı. Bunun sonucunda ise, iPhone akıllı cihazların en azından Fransa'da artık planlı bir şekilde yavaşlatma politikasına tabi tutulmayacağı beklentisi ortaya çıktı. Apple resmi bir şekilde böyle bir açıklamada bulunmadı fakat paylaşılan bazı kullanıcı raporlarına göre iPhone akıllı cihazların bölgesini Fransa olarak değiştirmek performansı önemli ölçüde değiştiriyor. Hatta aynı işlemin iPad cihazlar için de işe yaradığı dile getiriliyor. 

Bir iPhone 7 kullanıcısı GeekBench testi ile beraber iddiasını kanıtlamış oldu. Cihaz, bölgesi Fransa olarak değiştirilmeden önce 286.632 skora sahip olurken; bölge değişikliği yapıldıktan sonra 298.321 puan aldı. Teorik olarak ise bakıldığında çok fazla değişiklik yok, ancak yine de sayısal olarak farklı sonuçlar ile karşılaşılması akıllara Apple’ın her ülke için ayrı politika izlediği ihtimallerini getirdi. Söz konusu bu işlemleri iPhone 12 Pro’da deneyen bir kullanıcı ise herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirdi. 


iPhone 14, MacBook ve iPad için kullanılacak işlemci ortaya çıktıiPhone 14, MacBook ve iPad için kullanılacak işlemci ortaya çıktı
iPhone 13’ün bazı özellikleri ortaya çıktıiPhone 13’ün bazı özellikleri ortaya çıktı
iPhone 13 hakkında bilinen tüm detaylar ve özellikleriPhone 13 hakkında bilinen tüm detaylar ve özellikler

PAYLAŞ