iPhone’larda parmak izi okuyucu geliyor. Ne zaman gelecek? - Haberler - indir.com

iPhone’larda parmak izi okuyucu geliyor. Ne zaman gelecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-06 21:34:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının devlerinden olan Apple, iki yıl önce iPhone X‘i piyasaya sürdüğünde Touch ID’ye yani parmak izi okuyucuya veda etti. Bloomberg tarafından yapılan habere göre iPhone ekrandan parmak izi okuyucu ile tekrar bu özelliğe kavuşacak.

Bu yapılan değişiklikte düşündüğünüz gibi bir fiziksel okuyucu olmayacak. Apple, hali hazırda tuttuğu amiral gemilerini telefonlarında mevcut olan parmak izi okuyucusu teknolojini iPhone’lara geri getirecek. Fakat, piyasada bulunan telefonlarına aksine parmak izi okuyucu bölümünün ekranın büyük bir kısmını kaplayacağını söyleniyor.

Yeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attıYeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attı

2021 iPhone ekrandan parmak izi okuyucu ile geliyor

Apple ve çalışanların yoğun bir mesai yaptığı, 2020 iPhone modellerinde parmak izi okuyucu teknolojisinin olacağı tahmin ediliyor. Ancak bu olayın 2021 yılına da sarkacağını da söylemiş olalım. Apple ile ilgili analizlerin ve gözlemlerinin doğruluğu ile bilinen Ming-Chi Kuo ise 2021 iPhone’ların hem yüz tanıma hem ekrandan parmak izi okuma ile geleceğini belirtti. Kısaca yeni çıkacak olan modellerde Face ID ve Touch ID teknolojisi birlikte gelecek diyebiliriz.

Bu yeni parmak izi okuyucu büyük ihtimalle telefonun her tarafında çalışabilecek. Bunun sayesinde telefonun hangi bölümüne basıldığının bir önemi kalmayacak Farketmeksizin iPhone’un kilidinin açılmasını mümkün kılacak. İsteyen kullanıcılar ise Face ID’yi kullanarak parmak izi ile uğraşmayacak. Her iki özellikte kullanılacağı belirtiliyor. Tıpkı Android telefonlar gibi. Kısaca eliniz ıslak olduğunuzda parmak izi okutmak yerine Face ID’ye yüzünüzü göstererek kilidi açmayı tercih edebilecek konumda olacaksınız.

Yeni Modellerde Neler Olacak?

iPhone telefon modelleriyle ilgili elde edilen bir diğer bilgi ise, yeni modellerinin tasarımının bir önceki cihazlarla benzer özelliklere sahip olacağı yönündeydi. İki model arasında en büyük farkın Lightinin bağlantısı olacağı hangi konuşuluyor. Bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmayan Apple’ın yeni iPhone modellerinde Lightinin bağlantısı mı, yoksa USB-C bağlantısı kullandığı sorusu da 10 Eylül’de yanıt bulacak.

Bununla birlikte yeni Apple Watch modellerinin sahip olacağı WatchOS 6 işletim sistemi hakkında da bilgi vermesi beklenen şirketin, düşük bir ihtimalle de olsa, 16 inç ekrana sahip olan MacBook Pro modelini de tanıtacağı yönünde söylentiler var.


iOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyoriOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyor
Apple 10 Eylül'de hangi ürünleri tanıtacak?Apple 10 Eylül'de hangi ürünleri tanıtacak?

PAYLAŞ