iPhone'lara müzik indirme adımları - Haberler - indir.com

iPhone'lara müzik indirme adımları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-19 17:00:17
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

iOS işletim sistemine sahip olan iPhone kullanıyorsanız ve müzik indirmek için kolay yöntemlere ihtiyacınız varsa yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iOS işletim sistemi, Android cihazlara göre dış dünyaya çok daha kapalıdır. Bu sebeple de iPhone kullanıcılarının müzik indirme, şarkı indirme ve buna benzer işlemler yapması biraz daha zordur. Çünkü Android açık kaynak kodlu olması sebebiyle üçüncü taraf uygulamaları ve hizmeti kabul ederken, Apple'ın kısıtlamalarından dolayı iPhone veya iPad'de bu şekilde bir durum söz konusu olmuyor. Ancak her şeye rağmen iPhone cihazlara da müzik indirmenin yöntemleri vardır. iPhone cihazlarınıza müzik indirme yöntemleri hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Eski iPhone'u satmak isteyenlerin oranı neden daha yüksek?Eski iPhone'u satmak isteyenlerin oranı neden daha yüksek?

Bilgisayar üzerinden iPhone müzik indirme

iPhone akıllı cihazlar için en iyi müzik indirme yöntemlerinin başında iTunes aktarım sistemi gelir. Bunun için ise bilgisayara ve bağlantı kablosuna ihtiyacınız olacak. Aynı zamanda iPhone cihazınıza atmak istediğiniz şarkıyı önceden bilgisayarınıza yüklemiş olmanız gerekir. Bu işlemleri yapmak için ilk olarak bilgisayarınızdaki şarkıyı  Yerel Disk C > Kullanıcılar > kullanıcınız > Müzikler klasörüne atın.

Ardından iTunes programını açın. Sol üst köşede yer alan Dosya > Arşiv’e Klasör Ekle butonuna tıklayın. Sonra açılan pencerede Müzikler klasörüne tıklayın ve "Klasör seç" deyin. Bu işlem, Müzikler’deki tüm dosyaların iTunes’a eklenmesini sağlayacaktır. Sonrasında ise iPhone ile bilgisayarınızı kablo yardımı ile birbirine bağlayın. iTunes'un sol üst kısmında yer alan Ayarlar sekmesi altında yazan “Müzikler” bölümüne giriş yapın. “Müzikleri Eşzamanla” diye bir seçenek göreceksiniz. Buradan “Tüm müzik arşivini” seçeneğini seçin ve son olarak “Eşzamanla” butonuna tıklayın.

Bu işlemleri yapmanın ardından iPhone müzik indirme işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Bilgisayarınızda bulunan şarkıların tümünü iPhone’daki Müzik uygulamasından görüntüleyebilirsiniz. Söz konusu bu müzikleri çevrimdışı olarak dinleyebilir, aynı zamanda arka planda da oynatabilirsiniz.

Uygulama kullanarak iOS müzik indirme

iOS işletim sistemli iPhone kullanıyorsanız, şarkı indirme işlemini çeşitli uygulamalardan faydalanarak yapabilirsiniz. Bu bağlamda ise seçici olmakta yarar vardır. Öyle ki Apple'ın kısıtlamalarından dolayı her uygulamayı çalıştırmak mümkün değildir. Ya da iOS'in diğer sürümlerinde çalışıyor olsa da, yeni sürümlerinde çalışmalarına denk gelebilirsiniz. iOS yani iPhone için çalışan müzik indirme uygulamaları:

Evermusic

Freegal Music

Music Downloader & Player

SoundCloud

iPhone şarkı indirme için alternatif yöntemler

iTunes ve diğer müzik indirme uygulamalarından söz ettik. Fakat bunlarla zaman harcamak istemiyorsanız, deneyebileceğiniz alternatif iPhone şarkı indirme yöntemleri de elbette ki vardır. Dijital müzik platformları da bu noktada kullanıcılara kolaylık sağlar.  Spotify, TIDAL, Deezer, YouTube Music gibi hizmetlere abone olarak dilediğini sayıda müzik indirebilirsiniz. Alternatif olarak ise Apple'ın kendi servisi olan Apple Music'i de kullanabilirsiniz. Ücretli olan bu uygulamalar, iOS cihazlarınıza müzik indirmek konusunda yardımcı olur. Bilgisayar, uygulama ve alternatif platformları deneyerek iOS cihazlarınıza kolaylıkla müzik indirerek dinleyebilirsiniz. Yöntemlerin her birini zarar görmeden denemek mümkündür.

 


iPhone 13 Pro ve iPhone 12 Pro arasındaki benzerlikler ve farklılıklariPhone 13 Pro ve iPhone 12 Pro arasındaki benzerlikler ve farklılıklar
Satın almadan önce bilmeniz gereken 9 yeni iPhone 13 özelliğiSatın almadan önce bilmeniz gereken 9 yeni iPhone 13 özelliği
iPhone 13 serisinin söz edilmeyen detaylarıiPhone 13 serisinin söz edilmeyen detayları

PAYLAŞ