iPhone'lar zoom özelliğiyle gündemde - Haberler - indir.com

iPhone'lar zoom özelliğiyle gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın birçok kişinin en sevdiği cihazları olarak adlandırılan iPhone'lar çok fazla değişim geçirmeden sunulduğu için eleştiriliyor olsa da en çok satılan telefon olma özelliğini kaybetmiyor. Apple'da bu sebeple iPhone serisi için yeni planlar üzerinde çalışıyor. Bildiğiniz üzere iPhone akıllı cihazların kamera kısmında bir başarı bulunuyor. 

Büyük megapikseller ile kullanıcıların karşısına çıkmayan fakat yine de çok başarılı çekimler yapmayı sağlayan kameraları ile beraber adından sıkça söz ettiren Apple, iPhone 11 serisi ile beraber kullanıcılara "ultra geniş açılı" sensör sundu. Şimdi ise yeni ortaya çıktığı kadarıyla Apple iPhone için yakınlaştırma yeteneği de kazandırmak istiyor.

Brezilya, kutudan iPhone şarj aleti çıkmasını zorunlu hale getirdiBrezilya, kutudan iPhone şarj aleti çıkmasını zorunlu hale getirdi

Yeni iPhone’larda zoom özelliği kullanılabilir

Başarılı üreticisi Apple, genel olarak ürettiği cihazların neredeyse hepsinde "katı" kurallar belirliyor. Büyük olarak görülen değişikliklere pek de yatkın olmayan şirket özellikle de tasarım kısmında yaptığı atılımlarla dikkat çekiyor. Konu hakkında ortaya atılan yeni tahmine göre Apple, Samsung gibi, şirketlerin dev yakınlaştırma özellikleri karşısında kendi cihazlarına ”10x yakınlaştırma” özelliğini eklemek istiyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo gibi bazı profesyonellerinin tahmin ettiği bir özellik olarak adından söz ettiren bu yakınlaştırma özelliği Apple'a bir takım avantajlar sağlayabilir. iPhone akıllı cihaz kullanıcılarına 10X yakınlaştırma özelliği sunacak olan bir periskop lens tekrar gündemde yerini aldı. iPhone 12'nin tanıtımı yapılmadan önce ortaya çıkan özelliklerde yer almadığı görülen yakınlaştırma özelliği, iPhone 12'te veya iPhone 14 gibi akıllı cihazlarda kullanıcıların karşısına çıkabilir. 

The Elec tarafından aktarılan bilgilere bakıldığında, AppleSEMCO’dan periskop lensi siparişi verildi. Bu konuda yapılan hamle ise ilerleyen zamanlarda üretilecek olan modellerde kendini gösterecek gibi geliyor. The Elec tarafından aktarılan bu rapora göre sadece Kuo'nun yorumlarına yer verilmiyor aynı zamanda DigiTimes tarafından da doğrulanan bilgiler burada yer alıyor. Apple imzasını taşıyan bu iPhone akıllı cihazlarda yer alması beklenen bu lens kurulumu gerçekten de önemli zira kamera kısmında ise direk bu başarıya ulaşan Apple, yeni eklenen lensle daha fazla kişinin beğenisini kazanabilir. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilginin toplanması bekleniyor. 


Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacakApple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak
iPhone 11 yeni DxOMark puanı ile dikkat çekiyoriPhone 11 yeni DxOMark puanı ile dikkat çekiyor
iOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdüiOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdü

PAYLAŞ